1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

El-Aman Hanı tamamlandı

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Muhammed Şakir Erarı, El-Aman Hanı'nda yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Burası bölgeye eskiden olduğu gibi büyük hizmetler verecektir" dedi.

Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından 1502 yılında yaptırılan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hanı olan El Aman Hanı'nın restorasyon çalışmalarında sadece çevre düzenlemesi kaldı. İpek Yolu üzerinde bulunan ve o dönemlerde çok amaçlı kullanılan hanın bundan sonrada her bölgeye hizmet vereceğini belirten Vakıflar Bölge Müdürü Muhammed Şakir Erarı, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restore çalışmaları 3 milyon 295 bin YTL'ye mal oldu. Hanın restorasyon işlemleri bitti. Bundan sonraki iş, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hanlarından bu hanı en iyi şekilde kullanıp turizme kazandırmaktır" dedi.

Erarı, önümüzdeki yaz döneminde hanın işletilmesi için ihale yapacaklarını belirterek, buranın özel şahısların elinde daha verimli hizmette kullanılacağına inandıklarını belirterek, "Yakın bir zamanda şehir Rahva Ovası'na doğru kayacaktır. Üniversite ve polis okulu da o bölgede. Şehrin oraya kayacağını düşündüğümüzde El-Aman Hanı da bu şehrin kalbi durumunda olacak. Özel şahıslar burayı alırlarsa otel ve iş merkezi olarak işletilebilir. Bu da hem tarihi dokusuyla hem de maddi anlamda şehre büyük katkı sağlayacaktır. Sadece ilin değil bölgenin de önemli en önemli mekanlarında biri" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?