7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Emniyet artık 'net' görüyor

Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, ilçe emniyet amirleriyle internette web kamerayla chat yaparak görüşüyor.
Bitlis Emniyet Müdürü Kesmez, telefon yerine ilçe emniyet amirleriyle internete bağlanarak konuşuyor.

Merkez ve tüm ilçelere kurduğu bilgisayar sistemiyle web kamerayla internet ortamında günlük olayları takip eden Kesmez, uygulamayla hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf ettiklerini belirtti.

Kesmez, "Kısa bir zaman önce şehrimize ADSL'nin gelmesiyle birlikte biz de merkez ve ilçelerle kameralı olarak konuşmaya başladık. Bu teknolojinin en son nimetlerinden birisi. İlçedeki arkadaşlarla hem görüntülü hem de sesli görüşüyoruz. Günlük olayları anında alıp talimatlarımı bildiriyorum. Bu uygulama sayesinde hem zamandan hem de devlete ekonomik olarak tasarruf ettirmiş oluyoruz. Ayrıca yardımcılarımla da aynı şekilde konuşuyoruz" dedi. Teknoloji nimetlerinden faydalanmayı düşündüklerini belirten Kesmez, şunları söyledi:

"Merkeze ve ilçe amirlikleri ADSL hattını bağladık. 24 saat kesintisiz internet bulunuyor. Ayrıca yine ilçelerimize web camera aldık. Benim odamda ve yardımcılarımın, ilçedeki amirlerin odalarında bu sistem var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde zannediyorum emniyet teşkilatı olarak bu uygulamaya geçen sayısız ilerden biriyiz. Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanmayı düşünüyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 13:47:33
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?