6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Emniyette kalite atağı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personele İngilizce ve bilgisayar, eşlerine ise dikiş ve nakış kursu veriliyor.

İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, 502 personelin kursa tabi tutulacağını belirterek, "Başarılı erkeğin arkasındaki kadının da eğitimine önem veriyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile personelin çağın teknolojisine ayak uyduracağını belirten Kesmez, bunun için de tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kesmez, Emniyet Müdürlüğü’nde görevli tüm personelin bilgisayar öğrenmesini sağlayacaklarını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü binasında üst düzey amirlerin eğitim göreceği 9 adet bilgisayarın bulunduğu bir sınıf oluşturduk. 60 kişilik üst düzey personel bu kurstan geçecek. Daha sonra memurlar kursa tabi tutulacak. Bunun yanı sıra, Bitlis Ticaret Lisesi’nde 2 ay sürecek olan Halk Eğitim destekli bilgisayar kursu açtık. Burada 80 personelimiz bilgisayar kursu görecek. Kurslarımız tüm personelimiz bilgisayar öğrenene kadar devam edecek. Bunun yanında yine personellerimize İngilizce kursu veriyoruz. 50 kişilik bir grup Emniyet Müdürlüğü binasında 3 ay sürecek bu kursa tabi tutuluyor. Her personelimiz en az bir dil bilsin istiyoruz" dedi.

’Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözünden yola çıkarak personel eşlerine de çeşitli kurslar verdirdiklerini kaydeden Kesmez, amaçlarının bayanların hem meslek öğrenmelerini sağlamak, hem de kendi ürettikleriyle aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Kesmez, "Halk Eğitim Merkezi’nin eğitici kadrosunun katkılarıyla personelimizin eşlerine dikiş ve nakış kursu veriyoruz. Emniyet Müdürlüğü’nün personel lojmanlarında bayanların kurs görmeleri için özel bir bölüm oluşturduk. Şu anda açılan kurslarda 20 dikiş, 15 nakış olmak üzere toplam 35 personel eşi kurs görüyor. Yıl sonunda profesyonel olmazsa bile buna yakın şekilde kursu tamamlayacaklar. Amacımız düzenlenen kurslarla onları bu konularda bilgi sahibi yapmayı, hoşça vakit geçirmeyi sağlamaktır. Onların üretim yapma, kendi ekonomilerine katkıda bulunmasını amaçlıyoruz. Kurslarımız sürekli devam edecektir. Kursa gelen personel eşlerinin çocuklarına da çözüm bulduk. 75 Yıl Ana Çocuk Yuvası yetkilileri ile görüşerek kursa katılan bayanların çocuklarını buraya bırakması imkanını oluşturduk. Amacımız personelimiz gibi eşlerini de eğitimden geçirmek ve meslek sahibi yapmaktır. Kurs sonrasında da Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı sertifika verilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 13:14:01
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 15:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sarp Kayalik IP: 134.197.40.xxx Tarih : 30.03.2005 03:04:47
Merhabalar, Bitlis'teki her turlu egitim calismasini gonulden destekliyorum. Burada belli bir butceyle gerceklestirilebilecek ve herseyden once uzerinde durmamiz gereken bir konudan bahsetmek istiyorum. Ilk ve orta ogretimdeki ogrencilerimizin neredeyse tamami kitaba ve kutuphaneye yabancilar. Biz onlari kutuphaneye cekemiyorsak, kutuphaneyi onlara goturmeliyiz. Bunun icin yapilmasi gereken herokula bir kutuphane standi kurulmasi ve buralarda kutuphane kartiyla beraber yaslarina uygun olarak cocuk klasikleri, dunya klasikleri, turk edebiyati eserleri icerisinden birer kitap odunc verilmelidir. Daha sonra okuduklari kitaplari bu standlarda degistirebilmeleri saglanmalidir. Bu amac icin ben buradan valimize ve il mill egitim mudurumuze seslenmek istiyorum: Lutfen bu projenin fizibiletisini yapin. Sehrimizdeki para kaynagimizi ilk olarak bu ise aktarmaya calisalim. Yoksa para kaynagimiz, yaratalim; bagislar toplayalim. Bu is icin sehir kutuphanemizin bircok kutuphaneci istihdam etmesi gerekiyor. Bunun calismalarini yapalim. Tum Turkiye'ye ornek olalim, ve Bitlis'in ne kadar isik dolu bir sehir oldugunu herkese gosterelim. Okuyan, ufku genis Bitlis insani, sehrimizde bir universitenin ne kadar buyuk bir ihtiyac oldugunun da ispati olacaktir. Haydi Allah yolunuzu acik etsin Iyi calismalar, Sarp Kayalik