1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

En temiz bizim köyümüz kampanyası

Ahlat ilçesinde "En temiz bizim köyümüz" kampanyası başlatıldı. Köyde yaşayan vatandaşlar yaşadıkları yeri güzelleştirip örnek köy seçilmeleri için adeta seferber oldu.

İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan Seyrantepe köyünde vatandaşlar, devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini sergileyerek, birçok işi kendi çabalarıyla yaptıklarını belirtiyorlar. Tıkandıkları noktada devletin kendilerine yardım elini uzattığını belirten köylüler, alt yapı sorunları kalmadığını anlattılar Kampanyada en temiz köy seçilmek için temizlik kampanyası başlatan ve ilçenin mülki erkanı köye davet eden köylüler, misafirlerine gözleme ve ayran ikram ettiler.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Naci Binici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve kurum amirleri ile köye gelen Kaymakam Şentürk, çevreyi dolaşıp vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Gazetecilere bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, ilçedeki tüm köylerin ana arterlerinin asfalt olmasına rağmen, köy içlerinin ciddi bir bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Hayvansal ve evsel atıkların ulu orta yerlere atılmasının insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirten Kaymakam Şentürk, "Muhtarlarımız öncülüğünde halkın da organizesi ile köydeki, atıklar, yıkıklar, köyün, okulun, sağlık ocağının ve çevrenin temizlenmesi noktasında birlik ve beraberlik içerisinde sağlanan bir çalışma ortamını gördük. Bu bizim için çok önemli. Köyde yaşayan insanlarımızın KÖYDES sayesinde su ve yol ihtiyaçları büyük oranda karşılanmış durumdadır. Bundan sonra şehirdeki standartlarının yani, çevre temizliği ve temel altyapı ihtiyaçları bakımından, köylerinde en az kasabalardaki seviyeye gelinmesi gerekiyor. Az kaynakla yapılabilecek ciddi ıslah çalışmaları olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede Seyrantepe köyü muhtarımız tüm köyler içerisinde gerek muhtar olarak, gerek köy olarak örnek davranışlar sergileyen, her zaman katılımcı bir davranış sergiledi. Yani burada tam anlamıyla devlet vatandaş iş birliği ile yapılan hizmetler mevcut. Bu birliktelik sağlandığı zaman huzurun artışına, insanlar arasında samimi ilişkiler kurulmasına vesile olurken, hem de köydeki pek çok standart gelişmiş oluyor. Kaynak yetersizliği nedeniyle yapılamayan pek çok hizmet bu vesile ile yapılmış oluyor" dedi.

Seyrantepe köyü muhtarı Ali Rıza Çağlar ise, amaçlarının tüm köylere örnek teşkil etmek olduğunu belirterek, "Bu temizlik kampanyansın bütün köylerde de uygulanması bizi sevindirir. Köydeki insanlarımızın da bilinçlenmesi amacıyla bir araya toplandık, çevreyi kirletmemelerini öğütledik. Umarız bunun devamı da olur. Her yıl haziran ayının ilk haftası köyümüzde temizlik şenliği yapmaya karar verdik. Ve her yıl gülerek eğlenerek temizlik kampanyamızı bir şenlik havası içerisinde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?