1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Engelli gence sandalye sürprizi

Ahlat ilçesinde ikamet eden yürüme engelli Hakan Bildin'e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tunus Mahallesi'nde ikamet eden 15 yaşındaki Hakan Bildin'in 10 yaşında geçirdiği kemik erimesi rahatsızlığından dolayı zamanla yürüme yeteneğini kaybettiği belirtildi.

Yerlerde sürünerek gezen ve ancak annesinin sırtında dışarı çıkabilen Hakan'ın yardım talebini yerine getiren Ahlat SYDV yetkilileri, akülü bir tekerlekli sandalye aracı aldı. Tekerlekli sandalye SYDV yetkilileri tarafından yürüme engelli Hakan Bildin'e teslim edildi. Hakan Bildin, bu anlamlı hediye karşısında çok mutlu olduğunu belirterek, "Yıllar sonra evimden çıkıp gezmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sanki hürriyetine yeni kavuşmuş bir mahkum gibiyim. Gerçekten çok mutlu oldum. Yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bu araba sayesinde artık kimseye gerek kalmadan istediğim yere gidebileceğim için çok mutluyum. Yarım kalan eğitimimi sürdürüp, öğretmen olmak istiyorum. Artık annemin sırtında değil, akülü tekerlekli sandalye ile gezeceğim" dedi.

SYDV Müdürü Mehmet Doğan ise yardımları kişilerin müracaatı sonucu yaptıklarını incelemeler neticesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğan, "Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda tespit edilen özürlü vatandaşlarımıza katkıda bulunmak amacıyla bu tür yardımları yapıyoruz. Vakfımızın imkanları çerçevesinde yardımlarımız devam edecek. Umarım bu kardeşimiz bundan sonra daha güzel bir yaşam devam ettirir" dedi.

Mehmet Doğan, ilçede ikamet eden yürüme engelli vatandaşların müracaatları sonucu SYDV tarafından karşılanmak suretiyle, 1 adet benzinli mobilet türü araç ve 2 adet akülü tekerlekli sandalye daha aldıklarını ve bunları engelli vatandaşların evlerine yapacakları ziyaretler sonucu teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?