1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Erdoğan sarı lacivert fabrika açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Limak Bitlis Çimento Üretim Tesisi'nin açılışında girişimcileri doğup büyüdüğü yerlere sahip çıkmaya davet ederek, "Devlet tüccarlığı bırakıyor ve elinde ne var ne yoksa özelleştirme ile satıyor" dedi.

Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir tarafından Bitlis'in Rahva Ovası'nda yaptırılan Limak Bitlis Çimento Üretim Tesisi'nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün 3 tane 8 bir arada. Günlerden 8, aylardan 8 ve yıl 2008. Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. kurtuluş yıldönümünde böyle bir hizmetin açılışını yapmak ayrı bir güzelliktir. Bu memlekette taş üstüne taş koyanların yeri başımızın üzerindedir. Girişimcilerimiz doğup büyüdüğü yerlere sahip çıkmalı. Devlet artık yatırımlardan çekiliyor. Devlet tüccarlığı bırakıyor ve elinde ne var ne yok, bunların hepsini artık özelleştirme ile satıyor, satacak. Tabii birçok şeyler yakıştırıyorlar, yakıştıracaklar, o ayrı mesele. Ama biz 'Sadece yöneten, ufuk veren, denetleyen durumuna geleceğiz' dedik. Bunu da büyük ölçüde başardık, başarıyoruz. Fakat bu çok ciddi bir performans doğurdu. Hamdolsun girişimcilerimizin büyük çabalarını, büyük adımlarını görüyoruz. 49 ilde başlatmış olduğumuz bölgesel teşvik ile ciddi adımlar atıldı. Burası da bunların örneklerinden bir tanesidir. Bu 49 ilimiz, ağırlıklı olarak Güneydoğu, Doğu ve Orta Anadolu Bölgeleri'dir. Bütün bu adımlarla birlikte Türkiye aslında bir sıçramanın içinde. Bu süreç hızla devam ediyor ve edecek. Şu anda burada 28 milyon dolarlık bir yatırım söz konusudur. Direkt olarak burada 80 eleman çalışıyor. Endirekt bağlantıları ile ele alındığı zaman 2 bini bulan bir yansıması var. İnşallah 15 ay sonra yeni ilave tesislerle birlikte bu rakam çok daha ileri ve büyük boyutlara ulaşacaktır" dedi.

Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir ise Bitlis halkına verdikleri sözü yerine getirdiklerini söyledi. Özdemir, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin kalkınmasında, refah seviyesinin yükselmesinde devlete birçok görev düşmesinin yanı sıra özel sektöre, bilhassa yörenin işadamlarına önemli görevler düşmektedir. Geçen yıl ağustos ayında sade bir törenle temel atarken açılışı da bugün yapmak üzere çalışma yaptık. Ağır kış şartlarına rağmen üstün ve hızlı bir çalışma programı uygulayarak 20 Haziran 2008 tarihinde fabrikamızı deneme üretimine açtık. Bu tesis yılda 400 bin ton çimento üretme kapasitesine sahiptir. 32 milyon YTL'ye mal olmuş olup 80 civarında çalışanı vardır. Limak olarak ürettiğimiz çimentonun yüzde 40'ını ihraç etmekteyiz. Çimento grubumuzun ihracatı 100 milyon doları aşmıştır. Herkese hayırlı olsun. Bu tesis, en son teknoloji kullanılarak yapılmıştır. Tesis etrafına yeşil sahalar yapılarak bulunduğumuz şehre katkı sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bölge milletvekilleri, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte sarı-lacivert renklere boyanmış fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. İşçiler tarafından hazırlanan bir çimento torbasına tarih yazarak imzalayan Başbakan Erdoğan ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'na geçti. Bir süre burada bekleyen Başbakan ve beraberindekiler, askeri helikopterle Muş'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarık akın IP: 88.231.137.xxx Tarih : 9.08.2008 10:55:14

başbakan tatvana geldi beraberinde felaket getirdi. sabah güneşli bir hava varken başbakanın gelişiyle yağmur ve sel baskını başladı. yani sayın başbakanım ama tatvana hiç uğurlu gelmediniz.