9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Eren Üniversitesi'nde kayıt başladı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE KAYITLARI BAŞLADI

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kayıtları başlarken, bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu yıl 3 bin 500 ila 4 bin arasında öğrencini kayıt yaptıracağını tahmin ettiklerini söyledi.

Eren Üniversitesi kayıt bürosunda kayıtların açılışını yapan Prof. Dr. Doğru, öncelikle 2010-2011 eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Bu yıl kayıt işlemlerinde YÖK (Yüksek Öğrenim Kurumu) tarafından kolaylıklar getirildiğini, öğrencilerimizin kayıt işlemleri sadece birkaç dakika sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu yıl ek kontenjanların olacağını, bu ek kontenjanlarla birlikte yaklaşık 4 bin öğrencinin olmasını beklediğini söyledi Bu yıl 8 bölüm daha açıldığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Doğru, "Bu yıl Fen-Edebiyat Fakültesi ile birlikte toplam 14 bölümümüz olacak. Şu ana kadar üniversitemize yerleşen bin 554 öğrencimiz var. Bu yıl açmış olduğumuz bölgemiz koşullarına uygun olarak düşündüğümüz Arıcılık ve Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü'nden umutluyduk. Ancak yeterli müracaat olmadı. Arıcılıkta yaklaşık yüzde 50 olmasına rağmen, hayvancılık bölümüne talep olmuyor. Üniversitemizde sosyal bölümde doluluk oranı yüzde 100'e yakındır. Sağlık bölümünde de yine aynı şekilde doluyor. Buradaki programlarımızı da artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

BETAV'IN EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE JESTİ

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Eren Üniversitesi arasında yapılan anlaşmanın öğrencilere çok büyük avantajlar sağladığını söyleyen Doğru, "BETAV ile üniversitemiz arasında yapılan anlaşma gereği, bu yıl üniversitemizdeki öğrencilerimize burs verilecek. BETAV üyelerinin çoğu Türkiye'nin büyük iş adamlarıdır. Öğrencilerimize işyerlerinde staj imkanı sağlayacaklar. Bunun yanında mezun olan öğrencilerimize kendi alanlarıyla ilgili istihdam olanağı sağlanacaktır. Bu olanağı hem kendi alanlarında ve hem de üyelerin tanıdıkları sayesinde iş imkanı bulacaklar. Ayrıca, öğrencilerimizin lisansüstü çalışmalarında da yine destekler sağlanacaktır" şeklinde sözlerini tamamladı.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE KAYITLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 15:55:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?