1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ergezen polis terfi yemeğine katıldı

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Ak Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, 8 Ağustos Tüneli ve Bitlis-Baykan çevre yolunun tamamlanması için 260 Milyon YTL kaynak sağlaması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Zeki Ergezen, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan personellerin terfileri nedeniyle Tatvan Polis Kampı'nda düzenlenen yemeğe katıldı. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ilçe kaymakamları, ilçe emniyet müdürleri ve terfi alan polis memurlarının da katıldığı yemekte kentin kalkınması ve yapılan devlet yatırımları da değerlendirildi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeki Ergezen, 8 Ağustos Tüneli ve Bitlis-Baykan çevre yolu için Bayındırlık Bakanlığı'nın ayırdığı 20 Milyon YTL'nin de yetersiz olduğunu belirtti. Bu yatırımlar için toplamda 260 Milyon YTL para gerektiğini belirten Ergezen "Bakanlık dönemim olsaydı tünel ve Bitlis-Baykan yolu 2006 yılında bitecekti. Benim zamanımda Türkiye'de toplamda bin 180 şantiye vardı, ama şimdiki şantiye sayısı 400'dür. Ben görevde bir yıl daha kalsaydım 8 Ağustos tüneli ve Bitlis Baykan karayolu çoktan bitmişti" diye konuştu.

Bitlis ve Türkiye için kalkınma seferberliğinin başlatılması gerektiğini söyleyen Zeki Ergezen, "Bana göre Bitlis'te ve Türkiye'de kalkınma seferberliği ilan edilmesi lazım. Bunun için gerek devlet gerekse iş adamları ellerinden geleni yapıyorlar. Bitlis'te devlet ve Bitlisli iş adamlarının yaptıkları göz ardı edilemez. Bu kalkınma seferberliğine hep birlikte destek vermeliyiz" dedi.

Son günlerde gündemde olan Anadolu basınının ihale ilanlarının kesilmesiyle ilgili İHA muhabirinin sorusunu da cevaplandıran Zeki Ergezen, bu durumu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la görüşeceğini söyledi. Ergezen, "Anadolu basının resmi ilanlarının kesilmesi benim Bakanlık döneminde de gündemdeydi. Bunun iptali için elimden geleni yaptım. Ancak bu tasarı yeninden gündeme geldi. Bunu Başbakanımız Tayip Erdoğan'la görüşmek lazım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?