6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ergezen'i duygulandıran vefa

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen onuruna Polisevi'nde bir yemek verdi. Yemeğe, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ve daire amirleri katıldı.

Vali Hacımustafaoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, Ergezen'in 30 yıla sığmayacak hizmetleri 3 yılda yaptığını belirterek, "Sayın Ergezen'in yaptığı hizmetler uzun yıllar yad edilecektir. Medeniyet yol ile gelir. Kültür ve turizmin gelişimi için alt yapıya ihtiyacımız vardı, yollarımızın yapılması gerekiyordu. Bu yollarımızı sayın Bakan Ergezen kısa sürede tamamlayarak, alt yapımızı oluşturdu. Bitlis Tatvan, Ahlat, Güroymak yollarımız tamamlandı. Adilcevaz yolu hızla devam ediyor, Baykan yolu da 2006 yılı sonunda tamamlanacak. Yollarımızın tamamlanmasıyla büyük bir sorun ortadan kalkmış olacak" dedi.

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen de yaptığı konuşmada, bakan olurken sevinmediğini, ayrılırken de üzülmediğini söyledi. Ergezen, Türkiye'yi bir bütün olarak gördüğünü ve bölgecilik yapmadığını belirterek, "Bakanlığım esnasında, özlemini çektiğim hizmetleri gerçekleştirme fırsatı buldum. Türkiye'yi bir bütün olarak ele alarak ve bölgecilik yapmaksızın, ülkenin her karış toprağını aynı tutarak çalışmalar yürüttüm. Neresi geri kalmış ise oradan başladım. Yaptığım yollardan dolayı, trafik kazalarında yüzde 75 azalma oldu. Allah insanı yaşamak için yaratmıştır. Trafik kazasında ölsün diye değil. En önemli şey insanın özgür olmasıdır. Bu yolda araç kullanırken de böyle olmalıdır" dedi.

Eski Başbakan Turgut Özal'dan çok şey öğrendiğini de ifade eden Ergezen, "Bitlis'e gelirken karayoluyla geldim ve yaptığım hizmetleri bir daha gördüm. Önceden bildiğim ve bakanlığım sırasında da öncelik verdiğim Horasan-Eleşkirt ve Bahçesaray yolları benim içimde bir dertti. Bu yolların yapılmasını sağladım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, hizmetlerinin anısına Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen'e bir şükran plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:23:58
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 13:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?