1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Esnafın sıkıntıları konuşuldu

Adilcevaz İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi, kalkınmaya laik ve müsait olan ilçenin ekonomik düzeyinin iyileştirilmesinin bütün kesimlerin girişimleri ile mümkün olabileceğini söyledi.

Adilcevaz ilçesindeki esnafların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının altında yatan nedenler ve çözüm önerileri düzenlenen bir toplantıda ele alındı. İlçe Müftülüğü'ne ait salonda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı A.Hamdi Tutçu ve ilçedeki esnaflar katıldı. Toplantının açılışında konuşan Oda Başkanı A.Hamit Tutçu, ilçede çoğunluğu gıda maddeleri satanların yanı sıra lokanta , kıraathane, hırdavat, beyaz eşya ve diğer meslek gruplarından oluşan toplam bin 200 esnafın olduğu belirtti. Yerleşim birimlerindeki kalkınmanın başında, yapılan yatırımlar ve hizmetler geldiğini anlatan Tutçu, "Maalesef ilçemizde bu tür yatırımların olmayışı, göçleri hızlandırmakta, işsizliği arttırmakta, bu da doğrudan yatırımın olmadığı ve iş gücünün eksik olduğu bir bölgede en çok esnafı etkilenmedir. Bu nedenle sorunlarımızı ve yapabileceklerimizi karşılıklı olarak görüşmek üzere bir araya geldik. Kısa bir süre önce göreve başlayan ilçe kaymakamımızın da bizleri yalnız bırakmadı. Sorunlarımızı dinlemek ve çözüm arayıp gerekli yardımlarını esirgememe noktasında bizlere eşlik eden Kaymakam Çiftçi'ye teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Esnaflarla tek tek tanışan İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi ise konuşmasında, Adilcevaz'ın konum itibariyle kalkınmaya laik ve müsait bir ilçe olduğunu belirtti. Adilcevaz'ın ekonomik düzeyinin iyileştirilmesinin bütün kesimlerin girişimleri ile mümkün olabileceğini anlatan Çiftçi "Sorun ve önerileriniz için kime ne görev düşüyorsa hep beraber yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Esnaftan gelen kalkınmaya yönelik fikirlerin yanı sıra, ilçeye bağlı köylerde yaşayanların başka ilçelere alış verişe gittikleri, kendi mesleğinin bilincinde olmayan veya aynı işi gayri resmi yolarla yapan korsan esnafların olması, ilçedeki tek bir bankanın bulunması ve bu bankanın da esnaf kredisi verirken uyguladığı zorlayıcı şartların esnafı kötü etkilemesi, ilçede mobese sisteminin kurulması gibi sorunları not eden Kaymakam Mustafa Çitçi, son olarak "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında toplantıya katılan esnaflara birer kitap hediye ederek iş yerlerinden belli bir limitinin üstünde alışveriş yapanlara kitap hediye etmeleri tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Mustafa Çiftçi'ye de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı A.Hamdi Tutçu tarafından ilçenin genel görüntüsünü yansıtan bir fotoğraf hediye edildi. Toplantı, esnafların kendi aralarında sorunları tartışmasıyla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?