9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Esnafın yol sıkıntısı

KAPATILAN YOL ESNAFLARI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet Caddesi ile kesişen İşletme Caddesi kavşağının beton taşlarla trafiğe kapatılması, çevrede orada bulunan esnafları zor durumda bıraktı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki orta refüjün dönüş yolu ayrımına bırakılan beton taşlar, hem kavşaktan İşletme Caddesi'ne geçişi zorlaştırıyor, hem de ara cadde üzerindeki esnafların iş yapamamasına neden oluyor. İşletme Caddesi üzerinde iki ilkokul, bir devlet hastanesi ek hizmet binası bulunuyor ve bu cadde İşletme Parkı ile sahil yoluna geçiş içinde kullanılıyor. İşletme Caddesi Tatvan'ın en yoğun ara caddesi olması beklenirken, beton taş engeli halkın yolu tamamen kullanamamasına neden oldu.

KAPALI YOL ESNAFLARI MAĞDUR ETTİ

Uluer İlköğretim Okulu meydanında bulunan yolun kapatılması, hem Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasına giden vatandaşları, hem de orada bulunan 40'a yakın esnafı mağdur ettiğini dile getiren, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevzat Turgut "Esnaflarımızın mağduriyeti söz konusu olduğu için, biz orada bulunan esnaflarımızla beraber Tatvan Kaymakamlığı'na müracaat ettik ve o yolun açılması için talepte bulunduk. Şuanda orası sadece araba park yeri olarak kullanılıyor, bu da esnafımızı mağdur ediyor. Eğer karar alınır ve o yol tekrar trafiğe açılırsa, insanlarımız hem hastaneye hem de oraya alışveriş için rahatlıkla gidebilecektir. Yerli ve yabancı turistlerin Van Gölü sahiline gitmek için kullanabilecekleri yollardan biri olan bu cadde tamamen trafiğe açık tutulursa günde en az 5 bin insan oradan geçiş yapacaktır. Bu konuda esnaflarımıza yardımcı olsalar çok seviniriz" dedi.

YOL KAPATILDIKTAN SONRA TRAFİK KAZALARI OLMAYA BAŞLADI

Tek isteklerinin kapalı yolun açılması olduğunu belirten İşletme Caddesi üzerindeki 22 esnaf, birlikte Tatvan Kaymakamlığı'na dilekçe verdiklerini fakat olumlu bir cevap alamadıklarını söylediler. Yol üzerine bırakılan beton taşlarla trafik akışının kısıtlanmasına tepki gösteren esnaflar adına konuşma yapan Fatih Bilben, trafik kazalarının olduğu gerekçesiyle bu yolun kapatıldığını dile getirerek "Asıl bu yol kapatıldığı zaman trafik kazaları olmaya başladı" dedi.

Kendisi dahil olmak üzere o sokaktaki tüm esnafların durumları içler acısı olduğunu belirten Bilben; Son derece bitik bir durumda olduklarını ve yol kapatıldıktan bu yana iş yapamaz hale geldiğini söyleyerek "Bu yol güzergahında iki okul ve bir devlet hastanesi ek hizmet binası bulunuyor. Ayrıca sahil yolu ve İşletme Parkı'na gitmek için halkın çoğunluğu bu yolu kullanmayı tercih ediyor. Bu kavşakta üst geçit var, trafik ışıkları yapıldı ama yol kapatıldığı için ışıklar tekrar geri söküldü. Bu yol kapatıldığı için kimse buradan geçmiyor ve geçiş sağlanamadığı için biz de iş yapamaz hale geldik. Bu yol açılmazsa buradaki esnaflar iş yapamadıkları için iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak" dedi.

Ana cadde üzerindeki beton taşların Tatvan'a çok kötü bir görünüm sağladığını söyleyen Bilben; Söz konusu kavşağın çarşı merkezindeki tek kapanan yol olduğunu iddia ederek "U dönüşü yasak olan kavşaklar dâhil olmak üzere diğer bütün yollar trafiğe açık fakat burası kapalı tutuluyor. Yaklaşık 50 metre genişliğinde olan bu alanın kapatılmasına anlam veremiyoruz. Yetkililerin bize destek olmalarını ve bu yolu tekrar trafiğe açtırmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

KAPATILAN YOL ESNAFLARI ZOR DURUMDA BIRAKTI
KAPATILAN YOL ESNAFLARI ZOR DURUMDA BIRAKTI
KAPATILAN YOL ESNAFLARI ZOR DURUMDA BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 12:38:05
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?