6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Esnaftan 'siyah bayraklı' protesto

TEKEL Bitlis Sigara Fabrikası’nın kapatılacağı söylentileri üzerine Bitlis esnafı, dükkanlarının camlarına siyah bayrak asarak hükümeti protesto etti. Esnaf, protestolarının bundan sonra da süreceğini söyledi.

TEKEL Bitlis Sigara Fabrikası’nın kapatılmaması için tüm cadde ve sokakları pankartlarla donatan esnaflar, bugün de farklı bir protesto uyguladı.

Şehir merkezindeki yaklaşık 500 esnaf, dükkanlarının camlarına siyah bayrak asarak tepkilerini dile getirdi. TEKEL Sigara Fabrikası’nın kapatılmama kararı çıkana kadar protestolarına devam edeceklerini belirten esnaf, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bitlis’in tek fabrikası olan TEKEL’in kapatılmasını istemediklerini ifade eden esnaf, hükümetten olumlu bir cevap alana dek bayrağı indirmeyeceklerini belirtti.

Esnaf adına konuşan Cemil Yetişkin, Bitlis’teki TEKEL’in kapanmasıyla birlikte ilde kimsenin artık iş yapamayacağını kaydederek, "TEKEL’in kapatılmaması için yapılan bir protesto bu. Devlet TEKEL’i kapatırsa, o zaman tüm iş yerlerini de satın alıp Bitlis’i temelli kapatsın. Çünkü TEKEL olmadan burada hiçbir esnaf iş yapamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 16:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?