2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Etli pilav ziyafeti

Bitlis'te Nevruz Bayramı kutlamalarına katılan Vali Nurettin Yılmaz, etli pilav dağıtıp öğrencilerle ateşin üzerinden atladı.

Bir lise bahçesinde düzenlenen Nevruz programına katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kazanın başına geçerek vatandaşa ve öğrencilere etli pilav dağıtttı. Yılmaz, daha sonra kız öğrencilerle birlikte Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, "Nevruz ne bir ırkın ne bir dinin ne de bir başka devletin himayesindedir. Nevruz bütün yarım kürede yaşayan halkların bayramıdır. Bugün hepimizin günü, tüm insanlığın bayramıdır. Bu bayram bahar bayramıdır. Ne başkanısın bayramıdır ne de başkasının himayesindedir" diye konuştu.

Vali Yılmaz, ise buruk bir Nevruz kutladıklarını ifade ederek, "Bugün biraz buruk bir tören yapıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına bu gururlu günde başlarını dik tuttukları için şükranlarımızı sunuyoruz. Söylenecek çok şey var ama çok şey içinde akılda bir şey kalmıyor. Ama tek şey söylemek istiyorum. Biz burada, bu ilde halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Bugüne kadar böyle çalıştık, bugünden sonra da böyle çalışacağız. İnsanlar, halkımız her zaman olduğu gibi huzur içinde yaşayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılarak halay çekildi. Vali Yılmaz, öğrencilerle birlikte uzun süre halay çekti. Düzenlenen kutlama programına Vali Yılmaz'ın yanı sıra Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Emniyet Müdürü H. İbrahim Doğan, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmak, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2012 Çarşamba 16:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?