8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Evleri yıkılan aileye yardım

EVLERİ YIKILAN AİLEYE VALİLİK SAHİP ÇIKTI

Bitlis'te geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle evlerinin bir bölümü yıkılan İşbaran ailesine valilik sahip çıktı.

Şemsi Bitlis Mahallesi'nde kiralık bir evde yaşayan 8 nüfuslu İşbaran ailesinin, geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlardan dolayı evlerinin bir bölümü yıkıldı. Ev kirasını bile ödeyemediklerini ve mahalle sakinlerinin yardımıyla geçinebildiklerini söyleyen 45 yaşındaki anne Kadriye İşbaran, maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı 2 odalı olan topraklı evde kirada oturmak zorunda kaldıklarını söyledi. İşbaran, "Durumumuz iyi olmadığı için bu evi kiraladık. Kira borcumuzu da ödeyemiyoruz. Evimizin bir bölümü de yıkılınca şimdi 8 çocuğumla ortada kaldım. Büyük oğlum askerde bir de ona bakmak zorundayım. Evimiz yıkılınca ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

İŞBARAN AİLESİNE VALİLİK SAHİP ÇIKTI

Mahalle Muhtarı Kadri Demirçin ise, çeşitli yerlere dilekçe ile başvurduğunu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile görüşmeleri sonrasında ailenin geçici olarak barınacağı bir yer için çalışmalara başladıklarını söyledi. Demirçin, "Bu aile durumları iyi olmadığı için yıkılmak üzere olan evde oturmak zorunda kaldılar. Ve geçtiğimiz gün evin bir bölümü göçtü. Şimdi de barınacak hiçbir yerleri yok. Ben de mahalle muhtarı olarak kendilerine destek amacıyla Valimiz Sayın Nurettin Yılmaz ile görüştüm. Aileye ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler. Bu duyarlı davranışlarından dolayı başta Valimiz Nurettin Yılmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 13:06:05
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 19:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?