1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Fahrettin Yokuş Ahlat'ta

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye'nin gündeminin maksatlı olarak saptırıldığını, gerçek gündemin işsizlik, yüksek enflasyon, yoksulluk, yolsuzluk ve siyasi iktidarın kamu çalışanları arasında ayrım yapan anlayış olduğunu söyledi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Bitlis'in Ahlat Şubesinde yaptığı basın açıklamasında, Van'dan başlayarak Elazığ'a kadar 5 vilayette memurlarının çalışma şartlarını görmek, sıkıntılarını yerinde görmek adına bu bölgeye geldiklerini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu meseleler, hem de memurların içinde bulundukları durumu Türkiye Kamu sen adına açıklama gereği duyduklarını ifade eden Yokuş, "Bildiğiniz gibi ülkemizde son aylarda gündem maksatlı olarak gündem saptırılmaktadır. Her gün televizyonlarda iktidar partisinin kapatma davasının yanı sıra, adına Ergenekon denilen bir davanın sürekli olarak gündemde tutulmasını bir yadırgıyoruz. Çünkü ülkemizin gerçek gündemi bu gün işsizlik yüksek enflasyon yoksulluk ve özellikle kamu kurumlarında yoğun olarak yaşanan yolsuzluk ve siyasi iktidarın kamu çalışanları arasında ayrım yapan anlayışıdır. Ve bu gerçek gündem konuşulmadığı için halk unutulmakta, avutulmakta maalesef sıkıntıların üzeri örtülmektedir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal hukuk devleti olduğunu hatırlatan Yokuş, "Hukukun üstünlüğüne herkesin riayet etmesi lazımdır. Eğer hukuku siyasallaştırırsak, o zaman bu ülkede adalet olmaz. Bu ülkede anarşi olur, kargaşa olur, kavga olur. Bu vesile ile hukukun siyasallaştırılmasını Türkiye Kamu sen olarak ihtiraz ediyoruz. Özellikle hukukumuza içeriden ve dışarıdan müdahalelere de Kamu Sen olarak kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız hür bir devlettir" dedi.

Hükümetin memur zamlarını da eleştiren Yokuş "Memura öngördüğünüz bu sefalet zam rakamlarını kabul etmiyoruz. Ve bunları 15 Temmuz'da sizlere iade edeceğiz. Yani enflasyon farkı olarak kaç lira verdiyseniz biz bunları sizlere iade edeceğiz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?