9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Finansal kriz fabrika kapattırdı

FİNANSAL KRİZ FABRİKA KAPATTIRDI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tek eldiven fabrikası kriz nedeniyle kapandı.

İlçede 2,5 yıl önce açılan ve ürettiği iş eldivenlerini Güney Koreli bir firmaya ihraç eden fabrika, burayla sözleşmesinin bitmesinin ardından finansal kriz nedeniyle faaliyetini durdurdu. Birçok kişiye iş istihdamı sağlayan ve 450 bin TL'lik bir yatırımla kurulan fabrika, şalterlerini indirerek makinelerini çürümeye terk etti.

Makineleri 2006 yılında Japonya ve Güney Kore'den ithal ettiklerini anlatan fabrika sahibi Fatih Koçbay, "O dönemin parasıyla 350 bin TL'lik bir yatırım yaptık. İki yıl kadar Güney Koreli bir firmaya fason üretim yaptık ve firmayla sözleşmemiz bitince işlerimiz de durdu. Fabrikayı yeniden çalıştırmak için tüm yolları denedik. Ancak gerekli finansmanı ve krediyi bulamadık. Her yere müracaat ettik ancak bize kredi vermediler. DAKAP'a ve KOSGEP'e müracaat ettik ancak buralardan da bir sonuç alamadık" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde, hatta Adana ve Mersin'de dahil bu işi yapan tek firma olduklarını belirten Koçbay, "Tam kapasite ile çalıştığımızda 24 saatte 2 bin ile 2 bin 500 çift iş eldiveni üretebiliyoruz. Fabrikayı açtığımızda onlarca kişiye iş imkanı sağlanmış olacak" diye konuştu.

FİNANSAL KRİZ FABRİKA KAPATTIRDI
FİNANSAL KRİZ FABRİKA KAPATTIRDI
FİNANSAL KRİZ FABRİKA KAPATTIRDI
FİNANSAL KRİZ FABRİKA KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 11:26:01
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?