8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Gazetecilere şok!

BİTLİS'TE 4. KIŞ OYUNLARI YARIŞMALARI

Bitlis'te düzenlenen ve bugün başlayan 4. Kış Oyunları Kayak Yarışmaları, ani bir kadarla açıklanandan 2 saat önce başlatılınca gazeteciler haber takibi yapamadılar.

Bugün saat 10.00'da yapılması planlanan yarışlar, dün akşam alınan yeni bir karar gereği saat 08.00'da yapılınca Bitlis'te görev yapan gazeteciler bu habere yetişemediler. Gazeteciler, bu uygulamaya ve yarışmalar için Diyarbakır'dan Bitlis'e gelen TRT ekibi için özel bir gösteri yapan kayakçılara ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne yetkililerine tepki gösterdiler.

Bitlis'te görev yapan gazetecileri yarışmanın saati hakkında bilgilendirmeyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, TRT kanalı için teleferiği yeniden çalıştırdı ve kayakçıları yeniden kaymaları için piste çıkardı. Bu duruma tepki gösteren Bitlis'teki gazetecilerden İlhan Karabulut, her alanda olduğu gibi kış turizminde de Bitlis'i en iyi şekilde tanıtmak istediklerini, ancak bunun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından engellendiğini ifade etti. Karabulut, "Ben Tatvan'dan geliyorum.

Buradaki ortak amacımız Bitlis'i en iyi şekilde tanıtmaktır. Ama maalesef yetkililer bizim gibi düşünmüyorlar. Saat 10.00'da yapılması planlanan yarışlar saat 08.00 alınıyor. Buna bizim hiçbir itirazımız yok. Ancak bu konudan hiç kimse haberdar edilmiyor. Dolayısıyla yarışlara yetişemedik. 14 ilin katıldığı yarışlarda Bitlis'i hiçbir şekilde tanıtamadık. Ayrıca kayak yarışlarına gelen TRT kanalı için teleferiği tekrardan açıp kayakçıları yeniden piste çıkardılar. Bizi uyarmaktan aciz yöneticiler, TRT için

koca tesisi ve onlarca kayakçıyı tesiste gösteri yapmak için çıkarmaktan imtina etmiyorlar" şeklinde konuştu.

Kayak yarışlarının erkene alınmasından kendisinin haberi bile olmadığını açıklayan Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ise, "Kayak yarışlarının saati hakem heyeti tarafından dün akşam kararlaştırılmış. Bundan benim de haberim olmadı" şeklinde ifadeler kullandı.

BİTLİS'TE 4. KIŞ OYUNLARI YARIŞMALARI
BİTLİS'TE 4. KIŞ OYUNLARI YARIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 16:40:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?