8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Gaziantep'ten Bitlis'e gönül köprüsü

GAZİANTEP'TEN BİTLİS'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Milli Eğitim Bankalığı ve Turkcell'in ortaklaşa yürüttükleri "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Gaziantep'ten Bitlis'e gelen öğrenciler, Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

200 kişilik bir öğrenci grubundan seçilen 20 kişilik öğrenci heyeti, Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, Gaziantep'ten getirdikleri çeşitli hediyeleri verdiler. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in eğitim yönünden önemli bir merkez olduğunu, tarihi dokusu itibari ile de birçok ilden farklı olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Öncelikle Bitlis'e hoş geldiniz. Bitlis tarihi itibari ile önemli bir merkez. Şimdi 35 bin kişilik yeni bir kent oluşturuyoruz. Burası gördüğünüz merkeze karşın daha da geniş bir alanı kapsıyor. Gaziantep gibi sanayide gelişmişliğimiz yok. Ancak Bitlisli iş adamlarımız Gaziantepli ve Kayserili iş adamlarından daha fazla yatırım yapmışlar. Şimdi kız çocuklarımızın okullaşması için her ilçemize öğrenci yurtları yaptırıyoruz. Bu yıl LYS'de başarılı bir il olduk. Bunlar tek tek gezdiğimiz ve ziyaret ettiğimiz öğrencilerimizin sayesinde oldu" şeklinde konuştu.

Bitlis'in çeşitli turizm merkezleri olduğunu da ifade eden Vali Yılmaz, "Van Gölü ve çevresi muhteşem güzelliklere sahip. Feribotlarımız Asya ile Avrupa'yı birleştiriyor. Ayrıca dünyanın 2'nci büyük krater gölü Bitlis sınırları içinde bulunuyor. Burayı görmenizi istiyoruz. Adıyaman Nemrut diye bilinir. Ancak Bizim Nemrut Dağımızın tepesinde krater gölü bulunuyor. Buraları da görmenizi tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Daha sonra Gaziantep'ten gelen öğrenciler yanlarında getirdikleri fıstık, baklava, el yapımı kese ve bakır fincanı Vali Yılmaz'a hediye ettiler. Bitlis Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler daha sonra Valilikten ayrıldılar.

GAZİANTEP'TEN BİTLİS'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ
GAZİANTEP'TEN BİTLİS'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ
GAZİANTEP'TEN BİTLİS'E GÖNÜL KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 12:03:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 18:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?