1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Gaziler unutulmadı

Bitlis'te Gaziler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlama ve önemli belirten konuşmayı Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Hakan Yekdeş yaptı. Yekdeş, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen bu vatan evlatlarını şükran ve minnetle andıklarını ifade etti.

Yekdeş, "Yüce Türk Milletinin şanlı tarihi bizlere gurur veren ve her zaman övüneceğimiz eşsiz zaferlerle doludur. Türk Milleti verdiği bağımsızlık mücadelesinden hem başarı ile çıkmış hem de hiçbir zorluğa boyun eğmemiştir. Güçlü ve saygın Türkiye'nin temelinde şanlı mücadele sırasında kazanılan zaferler yatmaktadır. Şehit ve gazilerimiz 'vatan sana canım feda' anlayışıyla başarıdan başarıya koşmuşlardır. Bu kahramanlar aşılmaz zannedilen mesafeleri aşmışlardır. Türk tarihi Mehmetçiğin yürüyüşünden ibarettir. Yedi iklimde beş kıtada Mehmetçik canı pahasına savaşmıştır. Kimisi şehit kimisi ise gazi olmuştur" dedi. 

Düzenlene törene Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Vali Yardımcıları Hakan Burak Uz, Harun Başıbüyük, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yacızı, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vasfi gencer IP: 78.168.53.xxx Tarih : 20.09.2008 22:03:14

19 EYLÜL GAZİLERGÜNÜ TSK TÜM GAZİLERİN GAZİLER GÜNÜNÜ KOTLUYORUM BİTLİS TEKİ DÜZENLENEN PORUGRAMA KATILDIM ORADA GÜZEL BİR AKŞAM YAŞADIK SAYIN VALİME ALAY KOMUTANIMA EMNİYET AMİRİME VEİLGİLİ TÜM KOMUTANLARIMIZA TÜŞEKÜR EDERİM SAYGILAR