1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Genç çiftçiler ödüllendirildi

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından becerilerini arttırmak ve girişimci ruhunu aşılamak üzere düzenlenen yarışmada dereceye giren çiftçiler ödüllendirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından 7 Nisan - 16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen 'Tarımsal bilgi ve becerilerini artırmak ve girişimci ruhunu aşılamak" yarışmada başarılı olan çiftçiler ödüllendirildi. Makamında çiftçileri kabul eden Vali Mevlüt Atbaş, burada yaptığı kısa açıklamada, "Ülkemizin, gelişmiş dünya pazarlarında yüksek eğitimli ve donanımlı çiftçiler ile ürün kalitesi maliyetinde rekabet ederek pazardan pay alması ve bu payı artırması, gelişmiş ülke çiftçilerinin sahip olduğu bilgi ve beceri seviyesine getirilmesini zorunlu kılmaktadır" dedi.

Ziyarete katılan Bitlis Tarım İl Müdürü Kasım Piral ise konuşmasında, "Kırsal kesimde yaşayarak, tarımsal faaliyet içinde bulunan ve tarımsal konularda eğitilmeyi bekleyen 15-24 yaşları arasında yaklaşık 4 bin 500 gencimiz bulunmaktadır. Gençlerin atılgan ve girişimci, yeniliklere açık, meraklı olmaları, risk üstlenmeleri, fedakarlığa katlanabilmeleri yüksek enerji potansiyeli, atılım yapmak isteyen tarım sektörü için önemli bir sosyal sermayedir. Bu sermayenin niteliğini artırmak için çağdaş tarımsal bilgi ve teknikleri aktaran eğitimlerin verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Vali Atbaş, dönem sonunda yapılan sınavda birinci olan Erkan Okur'u diz üstü bilgisayar, Adnan Piral, Osman Gürcan ve Zülküf Savaş ise teşekkür belgeleri ile ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?