1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Genç ressamların barış projesi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin (Ulusal Ajans) hazırladıkları projeyi kabul etmesinin ardından bir araya gelen yetenekli gençler, düzenledikleri tanıtım resepsiyonda bürokratlarla bir araya geldiler.

Bitlis'te bir araya gelen 15 genç, 'Barışı bir de biz çizelim' proje kapsamında 10 okulun iç ve dış duvarlarına çizgi film karakterlerini çizdiler. Gençler, projenin tanıtımı için bir resepsiyon düzenlediler. Bir cafede düzenlenen resepsiyona Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan ve Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ile okul müdürleri katıldılar.

Yaptıkları çalışmaları slayt gösterilerle sunan proje koordinatör İlyas İçyer, amaçlarının okulları sosyal açıdan geliştirmek ve öğrencilerin okullarını sevmesini sağlamak olduğunu söyledi. İçyer, "Bitlis'te yetenekli 15 gencimizle birlikte Ulusal Ajansa yazdığımız projemizi hayata geçirdik. Guruptaki arkadaşlarımızla birlikte Bitlis'in Güroymak ilçesi ile merkezde bulunan toplam 10 okulda aynı çalışmayı sergiledik. Projemizde emeği geçen her kese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan ise, "Gençlerin bu takdire şayan çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Projenin ilçemize bağlı 4 köy okulumuzda uygulanması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Bu projenin diğer insanlarımıza ve gençlerimize örnek teşkil etmesini diliyorum. Projede emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz da, gençlerin önünün açılması gerektiğini, onların fikirlerinden ve enerjilerinden faydalanılması gerektiğini vurguladı. Korkmaz, "Gençlerin önünü açtığınızda ortaya nasıl bir tablo çıktığını görmekteyiz. Şimdi Amerika'nın başında da genç bir başkan var. Daha 47 yaşında olmasına rağmen dünyanın en büyük gücünün başında yer alıyor. Gençlere güvenmek ve onlara destek vermek zorundayız. Biz yöneticilerin de işi onların önünü açmaktır. Bu projeleri izlerken gözlerim doldu. Arkadaşlarım okullarımız çok güzel bir konuma getirmişler. Bundan sonra biz de o sade görüntüleri değiştirip, bu gençlerimizin kullandığı yöntemi kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projede emeği geçen gençlere çeşitli ödüller verilirken, desteklerinden dolayı Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan'a ve Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz'a plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?