8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Genç tiyatrocular Türkiye'ye açılıyor

TATVANLI TİYATROCU ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'YE AÇILIYOR

Bitlis'in Tatvan Atatürk Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan tiyatro gurubu, 'Kibarlık Budalası' oyunu ile Türkiye turnesine Tatvan'dan başladı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde oynanan oyunu izleyen Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, oyun hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Bunun gibi oyunların gençler tarafından sahnelenmesinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Ok "Çünkü gençlerimiz kendilerini hemen hemen her alanda geliştirmeyi öğreniyor. Biz belediye olarak bu tür etkinlikler için okullarımıza ve öğrencilerimize her zaman gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Sokakta kalmış ve kendisini geliştirememiş gençler yerine, kendisini

bu şekilde geliştirmiş gençlerin olması çok daha iyidir" dedi.

Tatvan Atatürk Lisesi Müdürü İhsan Işık ise; öğretmen ve öğrencilerinin sergilediği 'Kibarlık Budalası' oyunu 9 Mart 2010 tarihinde Van Devlet Tiyatrosu'nda, 10 Mart 2010 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, 15 Mart 2010 tarihinde Fatih Üniversitesi ve 17 Mart 2010 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sahne alacaklarını söyledi.

Tiyatro yönetmeni Hidayet İke "Oyun, zengin, saf, cahil bir adamın kibar olmak için verdiği mücadele ve bu mücadele sırasında düştüğü gülünç durum konu ediliyor. İki perdelik olan 'Kibarlık budalası' oyunu için kostümler İstanbul'da diktirildi ve 17'nci Yüzyıl Fransa'yı anlatan dönem kostümleri olarak hazırlanmıştır" dedi.

Tatvan Atatürk Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelenen 'Kibarlık Budalası' oyunu izleyiciler tarafından oldukça ilgi gördü.

TATVANLI TİYATROCU ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'YE AÇILIYOR
TATVANLI TİYATROCU ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'YE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 11:12:04
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 14:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?