8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Göçerler topluma kazandırılıyor

GÖÇERLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Güroymak İlçe Başkan Yardımcısı Rıza Baştaş, göçerleri topluma kazandırmak için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde çadırlarda yaşayan göçerlerin topluma kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. AK Parti Güroymak İlçe Başkan Yardımcısı Rıza Baştaş, toplumdan dışlanan ve ikinci sınıf insan olarak algılanan göçerleri topluma kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Baştaş, "Göçerlerin yaşamış oldukları sıkıntıları bir nebzede olsa aşmaları için bir takım çalışma başlattık. Göçerlerin çoğunun nüfus cüzdanları yoktu. Bu nedenle Güroymak Nüfus Müdürlüğü'nün yardımlarıyla nüfus cüzdanlarını çıkarttık. Resmi nikahları olmayan 6 çiftin resmi nikahlarını kıydırdık. Hayvancılıkla uğraşan Göçerler konaklamak için arsa sıkıntısı içinde olduklarını fark ettim. Kendi arsamı tahsis ettim ve 3 yıldır arsamda konaklıyorlar" dedi.

Hayatı boyunca televizyon görmeyen göçer bile olduğunu belirten Baştaş, "Kendi evimde onlara sinema keyfi yaşatacak bir oda ayarladım. Sonuçta onlar da bir insan. Bu kadar hor görülmelerine bir anlam veremiyorum. Ben 70 nüfustan fazla göçere maddi manevi karşılıksız yardım etme gayreti içerisindeyim. Göçerlere yardımcı olduğumu duyan bazı vatandaşlar beni küçümsüyor. Göçerleri topluma kazandırmak ve bu zor durumdan kurtarmak için hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bazı projeler hazırlayarak onları topluma kazandırabiliriz" şeklinde konuştu.

GÖÇERLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 17:24:03
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 18:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?