1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Güngören saldırısına kınama

Bitlis'teki sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, yaptıkları açıklama ile İstanbul Güngören'de halka yönelik saldırıyı kınadı.

Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii önünde ortak bir basın açıklaması yapan Bitlis Barosu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Bitlis Şubeler Platformu, Bitlis Barış Girişimi ve Demokratik Toplum Partisi Bitlis İl Örgütü, Güngören'de yapılan saldırıyı kınadılar. Sendikalar adına açıklamayı yapan Ses Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler, saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Güngüren'de yurttaşlarımıza karşı gerçekleştirilen bombalı saldırıyı Bitlis'teki sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler olarak protesto ediyor, nefretle kınıyoruz. Saldırının zamanlanması, yapılış biçimi ve etkisi önemli ipuçları vermektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) karşı açılan kapatma davası görüleceği güne denk gelmesi ve Ergenekon iddianamesinde geçen devlet içerisindeki çeteleşmenin, karanlık olayların kamuoyunda yoğunca tartışıldığı sürece yapılması düşündürücüdür. Nitekim basın yayın organlarında Ergenekon yapılanmasının ülkede kaos oluşturmaya dönük tertiplerinden bir kısmının gerçekleştirdiği ve bir kısmını da planladığı yer almıştır" dedi.

Güler, açıklamasında siyasi iktidara çağrı yaparak, "Çete ilişkilerinin, uluslararası karanlık güçlerin cirit attığı ülkemizde her gün yeni bir oyunun tezgahlanma gidişatını durduracak adımların hiç geciktirmeden atın. Olayın faillerini, ülkemizin geleceğini karatmak isteyen güçleri tüm boyutlarıyla ve ilişki ağı ile ortaya çıkarın. Türkiye'deki tüm emek, meslek ve kitle örgütlerini ve tüm demokrasi güçleri, bu kışkırtıcı faşist saldırılara karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye'de bir arada yaşamı sağlamaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Basın açıklaması 5 dakikalık bir oturum eyleminin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?