9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Güroymak İHL'ye onay

GÜROYMAK İMAM HATİP LİSESİ'NE ONAY

Bitlis'in Güroymak ilçesine, IMKB Lisesi'nden sonra İmam Hatip Lisesi'ne de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verildiği belirtildi

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, nüfus itibariyle hızla gelişen ilçede öğrenci sayısının da hızla arttığını belirtti. Okullaşma oranının nüfus artışından daha hızlı bir şekilde arttığını söyleyen Yılmaz "İlçemizde IMKB Lisesi, Anadolu lisesi, Anadolu Kız Meslek lisesi faaliyet göstermekteydi. Tam anlamıyla bu liselerimiz talepleri karşılayamıyordu. İlçe halkımızın geçmiş dönemdeki yoğun talepleri sonucunda ilgili bakanlık, valilik ve milletvekillerinin destekleri ile ilçemize İmam Hatip lisesi açılması ile ilgili girişimler başlatılmış. Güroymak ilçemizde yeni göreve başlamış bir kaymakam olarak bu onayın gelmesi bana nasip oldu.2 010-2011 eğitim öğretim yılında 3 derslik olarak İmam Hatip lisesi açıldı. Bu okulumuzda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanına, milletine ve devletine bağlı insanlar yetişip umuyoruz ki memlekete çok faydalı çalışmalarda bulunacaklardır. Okulumuz ilçemize hayırlı olsun" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ise,eski Endüstri Meslek Lisesi atölye bölümlerini onararak İmam Hatip Lisesi'ne tahsis ettiklerini ifade etti. Yüzer, "2010-2011 sezonunda eğitim vermeye başlayacak olan Güroymak İmam Hatip Lisesi kayıtları başlamıştır. Kayıtları İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün tarafından alınmaktadır. Okulumuzun eksik olan ihtiyaçlarını eğitime başlamadan önce Eğitim Araçları ve Donanımı Daire Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. İmam Hatip Lisesi'nin ilçemize kazandırılmasında başta kaymakamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GÜROYMAK İMAM HATİP LİSESİ'NE ONAY
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:26:01
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?