1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Güroymak'ta Köy-Des çalışmaları

Güroymak ilçesinde köylerin altyapılarının iyileştirilmesi amacıyla bu yıl Köy Altyapısını Destekleme Projesi'ne (Köy-Des) 800 bin YTL'lik ödenek aktarıldığı açıklandı.

Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, köylerin alt yapılarındaki eksikliklerin büyük bölümünü giderdiklerini, bu yıl aktarılan ödenek ile yarım kalan işleri tamamlayacaklarını söyledi.

Kaymakam Altan, geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve köylerin altyapı sorunlarının çözümlenmesi için uygulanan Köy-Des programın kapsamında bu yıl ilçeye 800 bin YTL ödenek aktarıldığına değinerek, "Geçtiğimiz yıllarda köylerimizin içme suyu ve yolarının yapılması için hummalı bir çalışma sergilenmişti. Bu yıl ilçemizde bu sorunlar çok daha az. Artık köylerimizde içme suyu ve yol sorunu yok. Birkaç köyümüzde su problemi var. Ancak bunlarda kaynak bulunmaması ve farklı sebeplere bağlı. Bu yıl aktarılan ödenekle köylerimizin yarım kalan projelerini tamamlayacağız. Bu ödenek Güroymak'a yeterli gelecektir" dedi.

Altan, ilçe olarak farklı bir coğrafyaya sahip olduklarını belirterek, "İlçemiz konumu itibariyle diğer ilçelerden farklı. Gelişmeye müsait olan ilçemizde köylerimizin de alt yapılarında iyileştirilmeler yapılması sorunları en aza indirmiştir. İlçemiz Hizan ve Mutki'ye nazaran daha iyi konumdadır. Bu nedenle bize ayrılan ödeneğin yeterli olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?