1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Güroymak'ta OKS başarısı

Güroymak ilçesinde bu yıl Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OSK) giren 496 öğrenciden 7'sinin fen lisesi, 13'ünün anadolu öğretmen lisesi, 41'inin anadolu lisesi ve 43'ünün de anadolu meslek lisesini kazandığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine bilgiler veren Güroymak Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, bu yıl OKS'de öğrencinin büyük başarı elde ettiğini söyledi. Bunun, Bitlis'in diğer ilçeleri ile kıyaslandığı zaman önemli bir başarı örneği olduğunu belirten Altan "Öğrencilerimizin kazanmaları tesadüf değildir. Bütün ilköğretim okullarımızın bünyesinde OKS ve ÖSS'ye hazırlık kursları açıldı. Bu kurslarımızda öğretmenlerimiz görev aldılar. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu kurslar açıldı. Fakat Halk Eğitim Merkezi'nin bu öğretmenlerimize vermiş oldukları ücret çok cüzi. Bunun için öğretmenlerimiz bunu ücretli yapmadılar, fedakarlık gösterdiler" diye belirti.

Kaymakam Dr. Rıfat Altan, kendilerinin de en iyi dershanelerden kaynaklar satın alarak ücretsiz olarak öğrencilere dağıttıklarını belirterek "Öğrencilerimizin bu başarıları önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenlerimiz ile bütün Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?