8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Güroymak'ta okul açılışı

Güroymak İlçesi'nde düzenlenen okul açılışında bir konuşma yapan 8. sınıf öğrencisi Ayşe Dalgeçit, ailesinin okumasına karşı çıktığını ifade ederek, "Ailem bende gözle görünür bir başarı bekliyor. Sergilemezsem okumama izin vermeyecekler. Burada sizlere hitap edebilmem benim en büyük başarıdır" dedi. 

İl Özel İdaresi tarafından Yamaç Köyü'nde yaptırılan 11 derslikli ilköğretim okulu düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Okulun açılış töreninde bir konuşma yapan 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ayşe Dalgeçit, böyle bir açılış programında kendisine konuşma fırsatı verenlere teşekkür etti. 

Dalgeçti, "Şunu iyi biliyorum ki, benim burada konuşmam demek, eğitim-öğretime devam edebilmem ve hayalime doğru bir adım daha atabilmem demektir. Ağabeyim benim okumama karşı çıkıyordu. Annem de, gözle görünür bir başarı sergilemediğim takdirde okulda alacağımı söylüyordu. Burada sizlere hitap edebilmem benim en büyük başarımdır. Okulumda gece gündüz öğretmenlerimle birlikte çalıştım. Çünkü benim amacım öğretmen olmak, köyüme ve memleketime hizmet verebilmektir. Anladım ki, öğrenmek sadece sınıfa girip ders vermek değil, doğru bildiğin için mücadele etmektir. Baskılardan yılmamak ve hiçbir zaman yıkılmamak demektir" dedi. 

Okul açılışında bir konuşma yapan Vali Mevlüt Atbaş ise, bölgede kız çocuklarının halen okutulmadığına dikkat çekerek, artık ailelerin bu konuda hassas davranması gerektiğini söyledi. Atbaş, Dalgeçti'nin yaptığı konuşmasında da anlaşıldığında bölgede halen kız çocukları okutulmadığını kaydederek, "Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere herkese büyük görevler düşüyor. Özellikle kız çocuklarını okula göndermeyen ailelere cezai işlemler uygulanacaktır. Kız öğrencimizin konuşması beni çok etkiledi" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından halkoyunları ekibi sunduğu gösteriden sonra 472 bin YTL'e mal olan ve 332 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılışı yapıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazli aktan IP: 212.156.171.xxx Tarih : 4.01.2007 18:44:30
okulu açıldığın çok sevındımim eyıttım çok önmli büyüklerım çok tşkürederım ben çok sevındım okulu adına eyıtım çok severım toplum ğüzel birörnek çoçuklarımisın adına çok sevındım cunku ben okuymdım imkannan yoktu ama çoçuklarım ne pazına olsa olsun okutacam eyıtım çok seven biyım izmirde oturuyorum ailem kardta 2çoçuk annesıyım izmirden nazli büyüklerım sayğilar çok teşkkürederım ailemıde çok özledım hazıretlik çok sor canım arkdaşım tarkan5 byy