8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Haberleşmede en güvenilir yol

MEKTUP HABERLEŞMEDE EN GÜVENİLİR YOL

Bitlis PTT Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, eski dönemlerin en önemli haberleşme yöntemlerinden olan mektubun gelişen teknoloji karşısında tarihe karışsa bile haberleşmede en güvenilir yolun hala mektuplaşma olduğunu belirtti.

Günlük 65-70 bin civarında gönderinin dağıtıldığını ifade eden Bitlis PTT Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, bu gönderilerin telefon faturaları, kredi kartları ve resmi kurumlara gönderilen evraklar olduğunu söyledi. Fırat, "Her geçen gün gelişen teknoloji karşısında eski geleneklerimizin birçoğu yok olma noktasına gelmiştir. PTT dendiği zaman öncelikle posta, telefon, telgraf ve mektup aklımıza gelmektedir. Ancak teknoloji ilerledikçe mektuplar da tarihe karıştı" dedi.

"HABERLEŞMEDE EN GÜVENİLİR YOL MEKTUPTUR"

Teknolojinin her geçen gün arttığı bir dönemde bile haberleşmede en güvenilir yolun hala mektuplaşma olduğunu belirten Fırat, "Bizler de gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda kaldık. Posta bölümümüzde günlük olarak 65-70 bin civarında gönderi dağıtımı yapmaktayız. Gelen gönderilerin geneli kredi kartı, telefon faturası ve kurumların gönderdikleri mektuplardır. Vatandaşlarımızın kesinlikle şunu bilmesi gerekiyor. Bana göre insanlar tüm özel işlerini mektupla halletmelidirler. Teknoloji ne kadar

gelişirse gelişsin, özel işlerimizi ne internetle ne de telefonla görüşmemeliyiz. Bu sistemlerin gizlilik oranları yok denecek kadar azdır. Bunun yanında ankesörlü telefonlarımız da mektup kadar güvenilirdir. Günümüzde gelişen teknolojiye rağmen en güvenilir haberleşme yine mektuptur" şeklinde konuştu.

MEKTUP HABERLEŞMEDE EN GÜVENİLİR YOL
MEKTUP HABERLEŞMEDE EN GÜVENİLİR YOL
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 12:00:03
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?