1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hacılar'a kar engeli

Bitlis'in Güroymak ilçesinde kutsal topraklardan dönen hacılar, köy yolunun kardan dolayı kapalı olması nedeniyle evlerine 3 gün sonra gidebildiler.
İlçedeki otellerde ve yakınlarının yanında kalan yaklaşık 40 hacı, Güroymak Belediyesi'nin yolları açmasıyla evlerine dönebildi. Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu, yaptığı açıklamada, 2 gün önce kutsal topraklardan ilçeye gelen hacıların, kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan köylerine ulaşamadıklarını belirtti. Hacıların 2 gün boyunca otellerde ve yakınlarının yanında kaldığını bildiren Mutlu, mağdur olmamaları için köy ve mezraların yolunu açarak, hacıları evlerine ulaştırdıklarını kaydetti.
Belediye ekiplerince, Cevizyatağı, Çallı, Çayarası, Yemişveren ve Kekliktepe köyleriyle bunlara bağlı bazı mezraların yollarının ulaşıma açıldığını ifade eden Mutlu, "Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları kapandı. Hacıları evlerine kavuşturmak için sorumluluğumuzda olmamasına rağmen yolları açtık. Yol açma çalışmasında ekiplerimiz zor anlar yaşadı" dedi.
Mutlu, belediye sınırlarında bulunan yolların açık olduğunu ve köy yollarının açılması için de ilçe Özel İdaresi'ne destek verdiklerini söyledi.
Güroymak Özel İdaresi merkez Şantiye Şefi Sedat İlyas ise araçlarının yetersiz olması nedeniyle köy yollarını açamadıklarını bildirdi.
Yemişveren köyü sakinleri de, "Yoğun kış şartları nedeniyle yaklaşık 1,5 metre yağan kar yollarımızı ulaşıma kapattı. Hacılarımız hacdan döndüler, 2 gün boyunca köylerine gidemediler. Güroymak ilçesinde akrabalarda kalıyorlardı. Yetkilileri aradık ancak ellerinde yeterli araç olmadığından dolayı yollarımızı açamadılar. Ardından Güroymak Belediyesi'nde yardım çağrısında bulunduk. Güroymak Belediyesi araç gereçleri ve personelleriyle yaklaşık 27 kilometre köy yolumuzu 10 saate açtı. Ardından hacılarımız ve vatandaşlarımız köylerinde mahsur kalmaktan kurtuldular. Bu nedenle Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu'ya teşekkür ederiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?