1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hain teröristler her yerde aranıyor

Güroymak ilçesinde dün akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği binasına teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahla yapılan saldırının ardından sürdürülen arama ve tarama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İlçenin Evren Mahallesi'nde bulunan polis merkezine düzenlenen, ölen ve yaralanın olmadığı saldırıda, ikinci kattaki lojmanın penceresinden giren roketatarın salon bölümünde patladığı belirtildi. Camın üst bölümünden girdiği odada hasara yol açan roket mermisinin ardından uzun namlulu silahlarla binaya ateş teröristler, polisin karşılık vermesi yüzünden karanlıktan yararlanıp kaçtılar. Görgü şahitlerinin ifadeleriyle 1'i kadın 2 terörist tarafından yapıldığı tahmin edilen saldırının ardından gece boyu süren arama ve tarama çalışmalarına bu sabah da devam edildi.

Olayı değerlendiren İlçe Kaymakamı Rıfat Altan, Güroymak'ın terörle anılmasına üzüldüklerini belirtti. Altan, ilçenin son günlerde düzenlediği etkinliklerle bir coşku havasında olduğunu ifade ederek, "Güroymak güzelliklerle anılmalı. Bizi bu olayda sevindiren taraf kaybımızın olmamasıdır. Ancak üzen tarafı da ilçenin isminin terörle anılmasıdır. Güroymak halkı bu tür olaylara izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Kaymakam Altan, dün akşamki saldırıda hedef alınan lojmanda ailenin olmamasının büyük bir şans olduğunu anlatarak "Saldırıya karakolda bulunan emniyet mensuplarımız anında karşılık verince teröristler geri çekilerek kaçmak zorunda kalmışlardır. Gecenin karanlığından da faydalanan teröristleri yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyonlar devam etmektedir. Olayın faillerinin bir an önce yakalanması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:21:22
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 16:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?