8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Halay çekip, fidan diktiler

HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir araya gelerek yıl boyu doğa yürüyüşü düzenleyen Ahlatlı doğaseverlerin halaylar eşliğindeki fidan dikimi renkli görüntülere sahne oldu.

Her hafta çeşitli aktivitelerle bir araya gelen Ahlatlı doğaseverler, yürüyüş yaparak haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atıyor. Ahlatlı doğaseverler bu hafta ise, ilçe merkezinden başlayarak Tunus Deresi ile Merden Baba mevkisini de kapsayan yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş etabını tamamladı. Ardından Tunus Deresi'ne gelerek burada ağaçlandırma çalışmaları başlatan doğaseverler, ceviz ve çam fidanını halaylar çekerek büyük bir coşku ile dikti.

Ahlatlı doğaseverlerle yürüyüşe çıkan İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, hem yapılan faaliyetin hem de faaliyet sonrası coşku ile dikilen fidanların çok anlamlı olduğunu söyledi. Şentürk, "Ahlat'ta ağaçlandırma çalışmalarını çok önemsiyoruz. Ahlat'ta geçen yıldan başlayan ceviz kampanyamız ile yaklaşık 100 bin adet ceviz tohumu ve fidanını toprakla buluşturduk. İlçe halkı ağaçlandırma çalışmalarını benimsedi. Bu yıl ise binlerce çam fidanı dağıttık. Ahlatlı doğaseverlerin halaylarla ceviz fidanı dikmesi de ancak bu kadar güzel olur" dedi.

Ahlatlı Doğaseverler Grubu Başkanı Şeref Şerefoğlu ise, hem spor yaptıklarını hem de halaylarla fidan dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ahlatlı Doğaseverler Grubu üyelerinden Hilmi Koç da, bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Biz ağacı boş ekmiyoruz. Ağacı türkü ile sevgi ile aşk ile ekiyoruz. Sevgi olmadan hiçbir canlı büyümez, bizde ağacı sevgi ile ekiyoruz" diye konuştu.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan ağaçlandırma çalışmalarına katılan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, doğaseverlerle birlikte halaylar çekti.

HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ
HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ
HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ
HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ
HALAYLARLA FİDAN DİKİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 10:43:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?