7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Halk otobüsüne minibüsçü tepkisi

Bitlis'te şehriçi hattında çalışan minibüsçüler, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'in 'Yeni halk otobüsleri almayı düşünüyoruz' sözleri üzerine eylem yaptı. 

Bu sabah Bitlis Belediyesi'ne bayramlaşmaya giden Bitlis 13 No'lu Sınırlı Sorumlu Taşıyıcılar Kooperatifi yetkilileri, görüştükleri Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'in sohbet sırasında 15 adet halk otobüsü getireceğini söylemesinin ardından öğle saatlerinde minibüsçüler araçlarını belediye binası önüne çekti. Araçlarıyla belediye binasına gelen 49 minibüs şoförü ve muavinler, belediye başkanıyla görüşmek istedi. Başkan Özdemir'i istifaya çağıran minibüsçüler, yeni halk otobüslerinin gelmesi durumunda kendilerinin işinin azalacağını söyledi. Minibüs şoförleri, "Bu otobüsler gelirse işlerimiz aksar zaten az olan kazancımız daha da azalır" dedi. 

Minibüs şoförleri ve muavinlerin beklediği belediye binası önüne gelen Bitlis Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Kömürcü, slogan atan kalabalığa seslenerek, temsilcilerinin görüşme yaptığını söyledi. Kömürcü, "Şimdi ortada böyle bir karar yok. Bunun için belediye başkanıyla kooperatif başkanı görüşme yapacaktır. Şimdi sizler de burada toplanmaktan vazgeçip, işinizin başına dönün" diye konuştu.
Kömürcü'nün ikna etmesiyle minibüsçüler görevlerinin başına döndü. Bu arada Belediye Başkanı Özdemir, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapmadı. 
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 18:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel utkucu IP: 88.248.113.xxx Tarih : 19.02.2008 14:05:16

öncelikle merabalar bu insanlara yazık değil mi kardeşim hepsinin çoluk çocuğu var yani tutturmuşlar bi halk otobüsü neymiş yollarda sıkıntı oluyomuş o zaman kaldıracaksın 14+2 sistemini sıkıntıda kalkacak fazla alıyosun ceza ayakta yolcu varmış bu türkiyenin her yerinde olan bişey her yerde var ama bitliste yasak ne yazıkki bitliste doğmuşlar benden bu kadar anlıyan anlar.