1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Harik ustaları işsiz kaldı

Bitlis'in el sanatları arasında olan yöresel ayakkabı 'Harik' kültürünü zorluklar içerisinde yaşatmaya çalışan ustaları, Eren ailesi tarafından verilen maddi desteğin bitmesiyle işsiz kaldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait binada, Eren ailesi tarafından verilen maddi destekle 1 yıldır Harik ürettiklerini ifade eden el sanatları ustası Haydar Yılmaz, desteğin sona ermesiyle işsiz kaldıklarını belirtti. Yılmaz, 12 yıldır bu sanat içinde olduğunu belirterek, "Bugüne kadar sayısız kursiyer yetiştirdim. Eren ailesi bizlere maddi destek vermişti, ancak verdikleri bir yıllık destek bitince yanımdaki 4 kursiyer işsiz kalacak. Eren ailesi dışında hiçbir Bitlisli işadamı ve yetkililer tarafından hiçbir destek görmedik" dedi.

Şuana kadar kendilerine maddi ve manevi destek olan Eren ailesine teşekkür eden Yılmaz, "Bitlis'te yıllardır kendi çabalarımla Harik sanatını yaşatmaya çalıştım. Bundan sonrada elimden geleni yapacağım, ancak gerek iş adamlarımızdan gerekse Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?