1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hastanede hasta yoğunluğu

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hakan Özturhan, hastanede günde yaklaşık bin 200 hastaya baktıklarını belirterek, "Her doktora günde ortalama 100 hasta düşüyor" dedi.

Dr. Hakan Özturhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede cildiye doktoru dışında uzman eksiklerinin bulunmadığını söyledi. Dr. Özturhan, ortalama günde bin 200 hastaya baktıklarını belirterek, "Hastanemizde sadece cildiye doktoru eksikliğimiz var. Bunun haricinde bütün dallarda doktorlarımız mevcut. Bu nedenle haftanın 5 günü hastanemiz çok ciddi şekilde kalabalık oluyor. Her doktor günde ortalama 100 hastaya bakıyorlar. Bu durumda aylık ortalama hasta sayımız 30 bin rakamına ulaşıyor" dedi.

Mevcut binaya ek olarak 150 yataklı bir hastane yapılacağını da kaydeden Dr. Özturhan, "Şuan itibari ile herhangi bir fiziki yer sıkıntı yaşamıyoruz. Fakat 150 yataklı ek binamız yapıldığı zaman biraz daha rahatlamış olacağız. O zaman yeni atamalarla doktorlarımız günde 100 hasta yerine 60 hasta ile ilgilenebilecek. Böyle olunca da doktorlarımız hastayla daha fazla ilgilenme fırsatı bulacaklar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?