1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hatice'nin akülü araba sevinci

Ahlat ilçesine bağlı Yoğurtyemez köyünde yaşayan 11 yaşındaki bedensel engelli Hatice Coşkun, Ahlat Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı'nın (SSYD) desteği ile artık okuluna akülü arabasıyla gidiyor.

Yaklaşık 1 yıl anne ve babasının kucağında, ardından da sol kolundaki sakatlığına rağmen tekerlekli sandalye ile okuluna giden Hatice Coşkun, aylar önce dile getirdiği akülü araba isteğini Ahlat Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı (SSYD) yerine getirdi. Tüm zorluklara rağmen okuma azmini kaybetmeyen Hatice, akülü arabasını Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk'ten teslim etti. Akülü engelli arabasına binen Hatice, yetkililerle beraber ilk önce köydeki okuluna kadar arabasını sürerek test etti. Mutluluğu gözlerinden okunan ilköğretim 4'ncü sınıf öğrencisi Hatice, "Yürüyememek eğitimim için hiçbir zaman engel olmadı. Birinci sınıftayken anne ve babamın kucağında okula gidip geliyordum. Son 3 yıldır da tekerlekli sandalye ile okula gidiyordum. Ancak sol kolum sakat olduğu için tekerlekli sandalyeyi kullanmada zorluk çekiyordum. Tek hayalim bir akülü arabamın olmasıydı. Şimdi bu hayalim gerçekleşti. Amacım üniversiteyi okuyup öğretmen olmak. İnşallah bu hayalimde gerçekleşir. Bana bu iyiliği yapan ve akülü araba alanlara teşekkür ederim" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise, vakfın imkanları dahilinde bu tür yardımları yaptıklarını belirtti. Şentürk "Hatice artık bu akülü araç ile hem okuluna hem de istediği her yere rahat ve zahmetsiz bir şekilde gidebilecek. En büyük hayallerinden birinin akülü bir arabasının olmasıydı. Bizler bunun gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Umarız Hatice de bundan sonraki hayatını da en iyi şekilde sürdürerek her insan gibi istediği amaçlarına ulaşır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?