6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Hayali' geline, 'hayali' damat

Bitlis’te, vatandaşlar kardan kapalı olan yollarını açtırmak için daha önce Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerine ’Acil hasta var’ ihbarlarından sonuç alamayınca bu kez ’Gelinimiz yolda kaldı’ ihbarında bulundular.

Bitlis’in Değirmenaltı Köyü’ne Mersin’den gelin geldiği, ancak köy yolunun kapalı olması sebebiyle gelinin köye götürülemediği ihbarını alan Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Yol Şube ekipleri harekete geçti.

İl Müdür Yardımcısı Çetin Taşdemir ve beraberindeki ekip, yaklaşık 2 saat süren yol açma çalışmaları sonrası köye ulaştı. Yaklaşık yarım metre kalınlığındaki karları temizleyerek köye ulaşmayı başaran ekipler, yolda mahsur kaldığı iddia edilen geline rastlayamadı.

Köye gelerek yolu ulaşıma açan ekipler, köylülere düğünün ve gelinin nerde olduğunu sordu. Köylüler, İl Müdür Yardımcısı Çetin Taşdemir’e yerdeki karları göstererek "İşte bizim gelinimiz. Bundan daha iyi gelin mi olur" cevabı verdi.

Taşdemir’in, yapılan bu yalan ihbarların devlete büyük maliyete mal olduğunu hatırlatması üzerin köylüler, "Devlet babadır. Bir şey olmaz. Hem köye gelemeyen birçok aracımız var. Yolun açılması iyi oldu" şeklinde cevap verdiler. "Damat kim?" sorusu üzerine ise köylüler, birkaç genci göstererek, damat olduğunu iddia ettiler. Köy Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Taşdemir ise, "Hayali geline, hayali damat yakışır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 14:46:23
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 17:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?