8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hayat durma noktasında!

SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Bitlis ile ilçelerinde üç gündür etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Bitlis ve çevresinde etkisini gösteren sağanak yağış, beraberinde trafik kazaları, su baskınları, sel ve heyelan olmasına neden oldu. Üç gün önce Tatvan-Van karayolunun 25'inci kilometresinde yağmurdan dolayı kayganlaşan zeminde kamyonla LPG tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralanmıştı.

 Aynı gün Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde, Bitlis Devlet Hastanesi kavşağında seyir halindeki kamyonun, kırmızı ışıkta bekleyen minibüse arkadan çarpması sonucu ise 1 kişi hayatını kaybetmişti. Sonraki gün sabahın erken saatlerinde Tatvan-Ahlat karayolu üzerindeki Yamlar mevkiinde kontrolden çıkarak takla atan İran otobüsünde 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi de yaralanmıştı. Tatvan-Van karayolunun 35'inci kilometresinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucunda da 18 kişi yaralandı. Aynı gün öğleden sonra Tatvan-Bitlis karayolu üzerindeki Tatvan Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında kamyonla minibüsün çarpışması ve Tatvan-Van karayolundaki bir başka kazada ise toplam 3 kişi yaralanmıştı. Sağanak yağıştan dolayı 3 günde meydana gelen trafik kazalarında toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 70 kişi de yaralanmıştı.

 

SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

Öte taraftan Bitlis'in Hizan ilçesinde etkili olan yağışın ardında oluşan sel suları ve toprak kayması birçok aracın yolcularla beraber yolda saatlerce mahsur kalmasına neden oldu. Aynı zamanda sağanak yağışın etkili olduğu Bitlis il merkezinin cadde ve sokaklarında su taşkınları oluştu. Tatvan'da da etkili olan şiddetli yağış ve şimşek çarpması sonucunda uzun sureli elektrik kesintileri yaşandı ve su baskınları oldu.

SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ
SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 19:13:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 20:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?