1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Haydi Kızlar Okula kampanyası

Bitlis`in Hizan ilçesinde 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında yapılan çalışmalarda 18 öğrencinin okula kazandırıldığı bildirildi.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gayda Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdür Yardımcısı Kezban Karaca, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde biri erkek olmak üzere toplam 18 öğrenciyi okula kazandırdıklarını söyledi. Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendisi ile birlikte 5 öğretmenin 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını yürütmek için görevlendirdiğini belirterek, "Ben ve diğer görevli arkadaşlarım ilçe merkezi ve köyleri gezerek çeşitli sorunlarla okulu bırakmış yada okula hiç gitmemiş çocukları tespit ediyoruz.

Bu tespitlerin ardından çocuklarımızı okula kazandırmak için çalışmalara başlıyoruz. Bu o kadar kolay olmuyor. Aileleri bu konuda ikna etmek için çok zorlanıyoruz. Köy imamları ve öğretmenleri bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Onlarında destekleriyle şu ana kadar 17 kız 1 erkek olmak üzere toplam 18 kişiyi okula kazandırdık" dedi.


Çalışmalara bundan sonrada devam edeceklerini ifade eden Kezban Karaca, okula kazandırılan öğrencilerin masraflarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 22:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?