1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Hediye' demecine tepki büyüyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Konduk, Başbakanlık Etik Kurulu'nun öğretmenler gününde yaptığı, "Öğretmenler pahalı hediye almasın" demecine tepki gösterdi. 

Türk Eğitim-Sen Bölge İstişare ve Eğitim Toplantısı, Bitlis'in Ahlat ilçesinde başladı. Ahlat Büyük Selçuklu Oteli'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıya; Türk Eğitim-Sen'in, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt Batman Van ve Bitlis Şube Başkanları katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Konduk, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türkiye'deki eğitimcilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerektiği kadar korunamadığını iddia eden Konduk, "Başbakanlık Etik Kurulu'nun, 'Öğretmenler pahalı hediye almasın' açıklamasını duydunuz. Hangi öğretmen pahalı hediye istemiş? Daha doğrusu hangi öğretmen öğrencisinden hediye istemiş? 636 bin öğretmen içerisinde 3-5 tane kendini bilmez var diye bütün öğretmenleri töhmet altında bırakan bir açıklama yapılır mı? Peki, Milli Eğitim Bakanı'nın, 'Benin öğretmenim öğrencisinden asla pahalı hediye beklemez' demesi gerekmez miydi? Bu anlamda desteklenmediğimiz bir bakanlık eğitim ve öğretimde bir başarı sağlayabilir mi?" ifadelerini kullandı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) da atıfta bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Konduk, KESK Genel Başkanı Sami Evren'in 5-6 yıl önce Kuran'ı Kerim'e, 'Köhne kitap' dediğini ifade ederek, "Bir imam, bir din adamı mukaddes kitabımıza 'Köhne' diyen bir sendikanın genel başkanının bulunduğu bir sendikaya nasıl üye olur? Küfre rıza küfürdür. Bazı imamlarımızın küfre rıza göstermek gibi bir lüksü yoktur. Onun için nerede bulunduğumuza dikkat etmeliyiz" açıklamasını yaptı. 

Konuşmanın ardından, 3 gün süreceği belirtilen Türk Eğitim-Sen Bölge İstişare ve Eğitim Toplantısı başladı. Toplantıda, sendika yetkililerinin karşılıklı fikir alışverişinde bulunacakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?