6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Hediyeler polis amcadan'

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, trafik konusunda çocukları eğitmek için internet sitesinde "Hediyeler polis amcadan" isimli ödüllü yarışma düzenledi. Yarışmayla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, trafik kazalarını önlemek için en büyük etkenin eğitim olduğunu vurguladı.

Kesmez, bu anlamda çocuklara yönelik düzenledikleri yarışmanın faydalı olacağına inandıklarını belirterek, "Eğitimin her alanda olduğu gibi trafik sorununun çözümündeki etkisi tartışılamaz olsa gerek. Bilinmeli ki çocuklarımızın ilk öğreticileri ve eğiticileri bizleriz. Basit bir örnekle trafik polisini görünce emniyet kemerini takan, geçince çıkartan bizler, çocuklarımıza emniyet kemerinin trafik polisinin ceza yazmasın diye takıldığı düşüncesini öğretmiş oluyoruz. Trafiğin toplumsal bir sorun olduğunu anlatmak, geleceğimiz saydığımız çocuklarımızın trafik olgusunu doğru şekilde öğrenmeleri ve uygulamaları için www.bitlis.pol.tr web sitemizden yeni bir yarışma düzenledik ve kazananlara çeşitli hediyeler dağıtacağız" dedi.

İl dışında kazanan yarışmacılara ise kargo aracıyla hediyelerini göndereceklerini belirten Kesmez, şunları söyledi: "Her alanda olduğu gibi trafik konusunda da eğitimin büyük önemi var. Bu amaçla web sitemizde ’Hediyeler polis amcadan’ adlı yeni bir yarışma düzenledik. Burada her hafta bir soru sorulacak ve kazananlar arasında kura çekilecek. Birinci olana sponsor esnaflarımız tarafından gönderilen hediyeler verilecek. İl dışında katılıp ve kazanan yarışmacılarımıza ise kargo aracıyla hediyeleri göndereceğiz. ’Hangi renk yayalar için geç anlamındadır’ ilk sorumuz bu. Karşılığında da kırmızı ve yeşil olmak üzere 2 şık verilmiş. Bu soruyu doğru bilene bisiklet verilecek".

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:26:12
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?