9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

HEM meslek sahibi yapıyor

BAYANLARDAN USTA KUAFÖRLÜĞE İLK ADIM

Bitlis'in Ahlat İlçe Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından meslek edindirmek amacıyla açılan kuaförlük kursuyla bayanlar altın bilezik sahibi oluyorlar.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi'nde verilen kuaförlük kursu yoğun ilgi görüyor. 12 bayanın katıldığı kursa katılanlar tüm maharetlerini sergileyerek iyi bir kuaför olmayı hedeflediklerini belirtiyor. Kursta öğrendikleri bilgileri pratiğe döken kızlar, kendilerine iş imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor.

Kuaförlük kurslarına gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade eden Ahlat HEM Müdürü Necat Aydoğan, halk eğitim kurslarını bitirecek olan kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sağlayacak olmalarından duydukları memnuniyeti belirtti. Kurs sonunda bayanların kendi işyerlerini kurmak istemelerinin de sevindirici olduğunu belirten Aydoğan, "Talep oldukça HEM olarak biz de kurs açıyoruz. Şu anda bayanlar hem meslek öğreniyor, hem de kurs bitiminde aile bütçemize katkıda bulunacaklar. HEM olarak kursiyerlerimize her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bayan kursiyerler ise, bu imkanı kendilerine sunan tüm yetkililere teşekkür ettiklerini belirterek, aç yapımı ve bakımı hakkında bilgi alarak kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. Kurs bitiminde ise kendi işlerini kuracaklarını anlatan bayan kursiyerler, "Kuaförlük kursu açıldığında hemen başvurduk. Kursu bitirip bir kuaför salonu açarak kadınlara hizmet vermeyi hedefliyoruz. Topluma daha faydalı olabilmek için kendimizi burada geliştiriyoruz" diye ifade etti.

Ahlat İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde bayanlara yönelik verilen kursun haziran ayı sonunda biteceği, yeterli talep halinde ise yeni bir kursun açılabileceği belirtildi.

BAYANLARDAN USTA KUAFÖRLÜĞE İLK ADIM
BAYANLARDAN USTA KUAFÖRLÜĞE İLK ADIM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:54:03
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?