1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Her öğrenci bir fidan kampanyası

Ahlat ilçesinde 'Her öğrenci bir fidan' sloganı ile yola çıkan Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, başlattığı kampanya ile her yıl okul bahçesine öğrenci sayısı kadar fidan dikiliyor.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Paşa Tıraşçı, fidanları Ahlat İlçe Tarım Müdürlüğü'nden temin ettiklerini söyledi. Tıraşçı, kampanyaya geçen yıl başladıklarını ifade ederek, "Her eğitim öğretim yılına yeni başlayan öğrenci mevcudumuz kadar fidan dikmeyi hedefledik. Okulumuzun 2 yıllık bir geçmişi var. Geçen yıl 80 öğrenci ile ilk eğitim ve öğretime başladık ve 80 adet fidan diktik. Şimdi hepsi yeşermiş, öğrencilerimizle beraber büyüyor. Bu yıl okulumuza 80 öğrenci daha kaydoldu. Ve 160 adet badem fidanı diktik. Bu uygulamayı her yıl sürdürüp geleneksel hale getireceğiz. Okulumuzdaki yeterli ağaçlandırma çalışmalarının ardından ilçede belirlenen yerlere de fidan dikerek 'Her öğrenci bir fidan' sloganını yaygınlaştıracağız" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise, okul yönetiminin 2 yıldır gelenek haline getirdiği ve 'Her öğrenci bir fidan' sloganı ile yola çıkarak güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Her öğrenci bir fidan' çalışmasına Ahlat Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Naci Binici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, okul aile birliği üyeleri, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Ağaçlandırma çalışmalarında öğrenciler kendi adlarına okul bahçesinde birer fidan dikti. Ardından, okul müdürü ve okul aile birliği başkanı yine okulu yaptıran hayırsever işadamı Sadullah Gencer adına bu yıl bir ceviz fidanı daha dikti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?