7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Hizan'da patlama: 13 yaralı

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde bir evde bilinmeyen bir sebepten dolayı patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre aynı aileden 13 kişi yaralandı. Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, patlamanın sebebinin araştırıldığını söyledi.

Alınan bilgilere göre, bu sabah saat 04.00 saralarında, Gayda Köyü Duraklı Mezrası'nda geçici köy koruyucusu olan Gürgün Aydemir'in evinde büyük bir patlama meydana geldi. Nasıl olduğu henüz belirlenemeyen patlama sonucunda, evde bulunan Gürgün (47), Hamide, (35), Gülbahar (15), Altun (12), Mehmet (14), Perişan (45), Galip (8), Yasemin (16), Nuri (7), Peri (11), Huri (11), Adnan (4) ve Mizgin (2) Aydemir yaralandı. Yaralılar Hizan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralılardan Altun ve Galip'in vücutlarında meydana gelen aşırı yanıktan dolayı Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ne gönderildikleri, diğer yaralıların ise Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Patlamayla ilgili Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, geçici köy korucusu olan Gürgün Aydemir'in evinde meydana gelen patlama sebebinin henüz belirlenemediğini belirterek, "Korucu olduğundan dolayı bu evde el bombası da buluyor. Dışardanda atılmış olabilir. Ancak ne olduğu henüz belli değil. Jandarma olay yerinde incelemeler yapıyor. Şu anda kesin bir şey söylemek için çok erken" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 15:19:48
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?