1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hizanlı muhtar Guinness'e aday

Bitlis'te 50 yıldır aralıksız köy muhtarlığı yapan Sait Gümüş, Guinness'e başvuracak.

Bitlis’in Hizan ilçesinde 50 yıldır aralıksız köy muhtarlığı yapan Sait Gümüş, "Guinness Rekorlar Kitabı"na başvuracağını söyledi.

76 yaşındaki Yaylacık köyü muhtarı Sait Gümüş, AA muhabirine, Yaylacık köyünde aralıksız olarak 50 yıldır muhtarlık yaptığını, en uzun süreli görev yapan muhtar olarak, "Guinness Rekorlar Kitabı"na başvuracağını ifade etti.

Gümüş, Guinness Rekorlar Kitabı’nda böyle bir rekorun olup olmadığını tam olarak bilmediğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu konuda bir araştırma yapacağım. Eğer böyle bir rekor varsa müracaat edeceğim. Çünkü 50 yıl kesintisiz olarak köyümde muhtarlık yaptım. Bu süre içinde köyüme birçok hizmette bulundum. Köye bir sağlık ocağı yaptırdım. Ayrıca kendi köyümün ve Akşar köyü Kılavuz mezrasının okul yapılacak arazileri yoktu. İki tarlamı bağışlayarak, buralara okul yapılmasını sağladım. Yani köyümün eğitime, sağlığa ve alt yapısına büyük önem verdim." Artık yaşlandığını ve geçen seçimlerde aday olmak istemediğini anlatan Gümüş, köylülerin ısrarları üzerine tekrar muhtar adayı olduğunu ve seçildiğini ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?