8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hizmetlere sahip çıkılsın

ADİLCEVAZ'DA BELEDİYE HİZMETLERİ

Bitlis'in Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, belediyenin yaptığı hizmetlere herkesin sahip çıkması ve koruması gerektiğini belirterek, "Yapılan hizmetler şahsa değil umama yapılan hizmetlerdir" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Adnan Göksoy, görevde bulunduğu bir yıllık süreyi doldurduğunu söyledi. Gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını ifade eden Başkan Göksoy, "Bize İller Bankası'ndan gelen pay düştü. Bu anlamda hizmet yapmakta sıkıntı çekiyoruz. Öyle ki son bir ayda personel aylığını dahi ödeyemedik. Ayrıca norm kadro alışındaki 2005-2006 yılındaki fazla personel alımı nedeniyle şu anda belediye olarak kilitlenmiş durumdayız" dedi.

"İKTİDAR PARTİSİNDEN OLMAM NEDENİYLE HALKIN BEKLENTİSİ ÇOK"

AK Parti'den seçilmesinden dolayı halkın beklentisinin de fazla olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Göksoy, "Türkiye'de artık taşlar yerine oturuyor. Geçmişte olduğu gibi benim belediyem senin belediyen anlayışı kalktı. Bizden olan bizden olmayan belediye anlayışı da kalktı. Geçmişte yapılan fonlarla belediyelere transfer edilen paralar da artık yasal çerçeve içerisine oturdu. Belediyeler artık kendi ayakları üzerinde durmak zorundalar. Halka hizmet ederken halktan da bir şeyler almak zorundalar ki ayakta durabilsin. Ama bizim ilçemizde ve bu yörede özellikle vatandaşımız hep devletten bekler oldu. Ben özellikle vatandaşımızın devletten bekler anlayışını hizmet edenin karşılığı vermesi anlayışına dönüşmesini bekliyorum. Herhangi bir hizmet alıyorsanız bu hizmet daimi ve sonsuz değildir, bunun bir bedeli vardır. Bu bedelinde hizmet alanlar tarafından ödenmesi gerekir. Bu anlayışa Türkiye olarak geçmek zorundayız, eğer geçmezsek belediyeyi bir aile bütçesi gibi düşünmeliyiz. Aile bütçesine ihtiyaç varsa, belediyenin de hizmet sunabilmesi için bütçeye ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.

Belediyeye ait 80'e yakın iş yeri bulunduğunu ve kiracıların kiralarını ödemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Göksoy, "2001 yılında yine benim dönemimde ve öncesinde yapılan 66 dükkanımız yıkım kararıyla karşı karşıyadır. Şu anda biz bunu Yargıtay'a götürdük. Bu dükkanlar vatandaşın malı değil, devletin malıdır. Kullananlar bunların kirasını ödemek zorundadır. Ayrıca elimizde bulanan atıl vaziyetteki yerler vardır, bunların başında da belediyenin oteli geliyor. Dükkanlarımızın bir kısmının tapuları yoktur. Bunların tapu işlemlerini bir ay içerisinde bitireceğimizi düşünüyorum. Bunları da satıp halkımıza hizmet edeceğiz. Belediyemizin hamamı 2008 yılının sonuna kadar çalışıyordu, bu dönemde kiracı ile anlaşılamaması sonucu 60 bin TL'ye yakın elektrik parası bizden kesilmiş. Biz bu kiracıyı tahliye edip parayı almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Belediyenin yaptığı hizmetleri vatandaşların koruması ve sahiplenmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Adnan Göksoy, "Yapılan hizmetler şahsa değil umama yapılan hizmetlerdir. Bunları da halkımız sahiplenip korursa daha güzel olur. Hizmetlerimiz devam edecek. Bu sene yapmayı planladığımız toplum merkezinin inşallah temeli atılacak. DSİ ile girişimlerimiz sonucunda şu anda Tosbağa Deresi kanalı yapılmaktadır. Çalağan Deresi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz belediye olarak Gülüstan Ovası Sulama Projesi'ne sahipleniyoruz. Devlet yapmasa dahi biz DSİ ile birlikte yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 13:09:01
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 13:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?