1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Hukukçulardan postacılara seminer

Bitlis ve ilçelerde görev yapan postacılara, hakim ve savcılar tarafından 'Suç ve Cezalar' konulu seminer verildi.

Halk Kütüphanesi konferans salonunda postacılara yönelik seminer, Cumhuriyet Savcısı Dr. Yalçın Şahinkaya ve Asliye Hukuk Hakimi Hatice Polat ve tarafından verildi.

Tebligat kanununda yer alan 'Suç ve Cezalar' hakkında verilen seminer ile ilgili açıklama yapan Asliye Hukuk Hakimi Hatice Polat, posta memurlarının tebligat zarflarını alırken eksikliklerin olmaması için nelerin yazılması, tebligatı alacak kişilerle konuşurken kanunda ve tebligat tutanağında uyulması gereken kuralların anlatıldığını söyledi.

Polat, "Cumhuriyet Savcısı Dr. Yalçın Şahinkaya ile beraber verdiğimiz bu eğitim seminerinde Bitlis ve ilçelerde görev yapan posta memurlarının görevlerinin ne kadar önemli ve dikkat arz ettiğini anlatıyoruz. Mutlak suretle uyulması gereken kuralların olduğunu anlatarak memurlarımızı daha da bilgilendiriyoruz. Ayrıca tebligat sahipleriyle tartışmalara girilmemesi gerektiğini, kanun ve tüzüğün görevlilere her konuda kolaylık sağladığını, tebligatlarını sebepsiz yere almayan muhataplar ile muhtarlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması gerektiğini anlatarak bilgilendiriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?