1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Huzur toplantısı yapıldı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen huzur toplantısında birlik mesajları verildi. İlçe Kaymakamı Rıfat Altan, terör faaliyetlerine izin verilmemesini isterken, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Vanlı ise çocukların terör örgütünün eline düşmemesi için ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti. 

Güroymak Öğretmenevi yanında bulunan çay bahçesinde düzenlenen huzur toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı. İlk konuşmayı Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan yaptı. Kaymakam Altan, bir yıldır görev yaptığı ilçede, mesai arkadaşları ile birlikte vatandaşa hizmet etmeye çalıştığını belirterek "İlçemizin hızla gelişmeye ve çevresinin değiştiğini görüyoruz. İlçemizde huzur ve güvenin giderek arttığını görmekteyiz" dedi. 

Altan, Güroymak'ta güvenlik ve huzurun artmasından rahatsız olanlar bulunduğunu, bunu bozmak için zaman zaman terör saldırıları ve yasadışı faaliyetler sergilendiğini belirterek "Özellikle gençlerimiz yasadışı faaliyetlerin içine çekilmek isteniyor. Güroymaklılar ilçemizin isminin terörle anılmasını istemiyor. Bunun yerine, Güroymak isminin yazılı ve görsel basında güzel çalışmalarla anılması isteniyor. Bunun için sevgili Güroymaklılar, kötü emelli insanlara fırsat vermeyin. Unutmayın ki, Güroymak ilçemizin gelişmesi, bu huzurun devam etmesine bağlıdır. Terör ve kargaşanın olduğu yerde gelişmede olmaz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra konuşan Güroymak İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Vanlı ise, cehaletin terörü yanında getirdiğini ifade etti. Vanlı "Bugüne kadar ve bundan sonra da bunlara meydanı bırakırsak aynı cehalet devam edecektir. Çocuklarımızı bir hiç uğruna kaybetmek istemiyorsak buna 'Dur' demeliyiz. Ülkemizde düne kadar 'Demokrasi yok, bu nasıl demokrasi' diye haykıranların bugün işgal ettikleri makamları düşünün. 'Demokrasi yok' diyenler, çocukları yollara döküp onları zehirleyenler, lanet ettikleri, her gün isyan ettikleri bu devletten aldıkları maaşlarla çocuklarını geçindirmektedirler. Kendi çocuklarını okutup başkalarının çocuklarını sokağa döküyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Çocuklarınızın terör örgütünün eline düşmemesi için sizler görevler düşüyor. Çocuklarınız bir şekilde kandırılmış olabilir. Onlar bize gelmeyebilir. Ama sizler bir şeklinde bize bunu söylerseniz. O çocuklara kendi kardeşimiz ve evladımız kadar sahip çıkarız." 

Son olarak konuşan Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu, Kaymakam Altan ve Jandarma Komutanı Vanlı'nın gerekli bilgileri ve mesajları en iyi şekilde dile getirdiğine değinerek, "Millet olarak ne yapmamız gerek? Biz hizmetimize devam etmeliyiz. Bizler gerek kaymakamlığa, gerek jandarma personellerine ve gerekse emniyet teşkilatına destek vermezsek, bütün hizmetler yarım kalır. Onlar hizmet için, huzuru sağlamak için, birlik beraberlik ve kardeşlik içinde olmamız için buradalar. Kaymakam da, jandarma komutanı da, emniyet müdürü burada ve 'Ben kürdüm diyorum'. Bana 'Sen Kürt değilsin' diyen var mı? Ben burada rahat rahat belediyede çayımı içip daha tüyü çıkmamış olan çocukları ölüme terk ederek 'Siz dağda ölün ben burada yaşayayım' diyeceğim. Böyle bir şey olamaz ve olmayacaktır da" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya, Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Vanlı, Güroymak Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Bulut, İlçe Müftüsü Mustafa Demirbaş ve vatandaşlar katıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 15:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayati yazıcı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.11.2008 11:28:39

Çok iyi çalışmalar yapan yüzbaşı ali vanlıyı minnettarız.tebrikler