1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İdrar kesesinden bu kadar taş çıktı

Ahlat ilçesinde Burhan Çoban isimli vatandaşın idrar kesesinden 45 gram ağırlığında ve bir yumurta büyüklüğüne yakın taş çıkartıldı.

İlçenin Uludere köyünde yaşayan evli 2 çocuk babası Burhan Çoban (33) , yıllardır çektiği acı ve sancılarını, önce kum döküyorum diyerek aldırış etmediğini söyledi.

Ardından, bir kaç kez doktora gitmesine rağmen idrar kesesindeki taşın farkına kimsenin varmadığını anlattı. Çoban "En son aşırı sancılarımdan dolayı Tatvan Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Burada bir takım tetkikler yapıldı. En son doktorum idrar kesemde en az ceviz büyüklüğünde bir taşın olduğunu söyledi. Doktor da bu kadar büyük taşa şaşırmıştı. Emin olmak için tekrar tahlil ve tetkikler yapıldı. Ardından Dr. Mehmet Ekrem İslamoğlu tarafından ameliyat edildim. İdrar kesemden yumurta büyüklüğünde bir taş ameliyatla alındı. Herkes çıkan bu taşı çok ilginç bulmuştu" dedi.

Başta hastane çalışanları olmak üzere kendisini ziyarete gelen herkesin cep telefonu ile çıkan taşı kaydettiğini anlatan Burhan Çoban "Hastanede her gün onlarca kişi beni ziyaret edip çıkan taşı görmeye geliyordu. Hiç kimse bu taşın büyüklüğüne inanamıyordu. Bu aşırı ilgiden sıkılarak hastaneden kendi isteğimle erken taburcu oldum. Tek sorunum hala tam iyileşmeme rağmen, taşı merak edenlerin yoğun ilgisi. Yaklaşık 7 yıldır bu taşı vücudumda taşıdım. Aşırı sancı ve eziyetim, taşın alınmasının ardından son buldu. Şimdi çok rahatladım" diye konuştu.
Öte yandan, Burhan Çoban'ı evinde ziyaret eden komşularının bazıları, çevresinin genişliği yaklaşık 15 santimetreyi bulan taşın iriliğini, yumurta veya pinpon topu ile mukayese ederek şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 11:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?