1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İlköğretim okulu eğitime başlıyor

İstanbul Bağcılar Belediyesi, 1993 yılında terör örgütü PKK'nın yaktığı ve karı koca iki öğretmenle küçük kızlarını katlettiği Bitlis'teki Düzköy İlköğretim Okulu'nu onardı.


Bitlis'in Yolalan beldesine bağlı olan ve 1993 tarihinde PKK terör örgütü tarafından öğretmen Bayram Tekin ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Yasemin Tekin ve tek çocuğu olan kızları Betül'ü şehit ettikten sonra ateşe verdikleri okul 16 yıl sonra onarıldı. Okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, okulu şehit öğretmenlerin anısına yeniden eğitime kazandırdıklarını belirtti. Korkmaz, "Maalesef bu okulumuzu iyi bir geçmişi yok. Burada iki öğretmenimiz şehit edildi.

Bugün geldiğimiz noktada bu binaları şehit olan öğretmenlerimizin anısına yeniledik. Bu işin finansmanını iki kuruluş üstlendi. PKK tarafından yakılan bina çok kötü bir durumdaydı. Hatta binayı yıkma kararı bile alınmıştı, ancak ben müsaade etmedim. Düzköy Dernek Başkanımız İstanbul Bağcılar Belediye Başkanını köye getirip okulun durumunu göstermiş. Bağcılar Belediye Başkanı da okulun yapımını üstleneceklerinin sözünü vermişti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çagırcı, okulun yapına 61 Bin YTL harcadı. Kendisine ve kurumuna teşekkür ederim. Kırsal kesim başta olmak üzere birçok okulda yenileme çalışmaları yaptık. Öğrencinin okula devamlılığını sağlamak için okulu öğrenci için cazip hale getirmeye çalıştık. İl genelinde 420 olmak üzere 268 köy okulumuzu yeniledik. Bu kadar çabanın tek nedeni geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız içindir" dedi.


Anasınıfı öğretmeni Elif Şahin ise "Bizler bu bilinç ve duyarlılıkla geçmişimizi asla unutmayıp yeni gelecekler inşa etmeye devam edeceğiz. Bu onurlu geleceği inşa etme projesinde değerli büyüklerimizin katkıları biz öğretmenleri daha yüreklendiriyor. Eğitim hakkı insanlara doğuştan verilmiş yaşam hakkıyla aynı önemi taşır. Biz öğretmenler bu anlamda üstümüze düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Hatice Çağlayan adlı öğrenci de, "Okulumuzun başından geçenleri hatırlamak bile istemiyoruz. Artık daha rahat ve güvenli bir ortamda okula gelmek bizleri çok fazla memnun ediyor. Okulumuzun ne çatısı damlıyor ne de pencerelerinden soğuk hava geliyor. Her şey çok güzel, hiçbir eksiğimiz kalmadı tuvaletimizden oyun parkına, bilgisayarlardan yeni sıra ve masalara kadar her şeyimiz çok güzel. Biz öğrencilere düşen görev ise Atatürk'ün bize miras bıraktığı Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yüceltmektir"
ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okul yeniden eğitime açıldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?